Багатофункціональний спортивний майданчик на території ЗОШ №18 На реалізації

Доданий
24.05.2021
Номер
31
Освіта

Основною метою проєкту є створення належних умов для занять фізкультурою та спортом для всіх мешканців мікрорайону, здобувачів освіти та їхніх батьків, виховання культури активного та здорового відпочинку, раціональне використання пришкільної території для створення безпечного освітнього середовища. На сьогоднішній день однією з серйозних проблем щодо фізичного виховання дітей та молоді

Автор проєкту
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Олександра Карпинського, 15А, Рівне

Опис

Опис проєкту

Багатофункціональне спортивне поле зі штучним покриттям необхідне для фізичного розвитку дітей та дорослих. Універсальне спортивне поле такого типу (4 види спорту- футбол, баскетбол, волейбол, теніс) дасть можливість готувати майбутніх спортсменів, формувати здорове суспільство, буде сприяти створенню безпечного освітнього середовища, дозволить повною мірою реалізувати принцип універсального дизайну та розумного пристосування шкільного простору для потреб усіх учасників освітнього процесу та стане справжнім осередком здорового способу життя та змістовного дозвілля громади мікрорайону.
Основною метою проєкту є створення належних умов для занять фізкультурою та спортом для всіх мешканців мікрорайону, здобувачів освіти та їхніх батьків, виховання культури активного та здорового відпочинку, раціональне використання пришкільної території для створення безпечного освітнього середовища. На сьогоднішній день однією з серйозних проблем щодо фізичного виховання дітей та молоді мікрорайону вулиць Відінської, С.Бандери та прилеглого до школи приватного сектору є відсутність спортивної інфраструктури, зокрема футбольних, баскетбольних, волейбольних майданчиків, тенісних кортів. Стадіон на території ЗОШ№ 18 на сьогоднішній день не відповідає вимогам безпеки, трав’яний покрив поля має значні нерівності, що не дає можливості проведенню повноцінних тренувань. Баскетбольний майданчик має асфальтоване покриття, що утруднює гру та псує м’ячі. Проте є значний запит громадськості та потреба школи у створенні сучасного багатофункціонального спортивного майданчика зі штучним покриттям. Реалізація проєкту сприятиме також зростанню інтересу дітей та молоді до різних видів спорту, формування громадської активності, соціальній адаптації. Проведення товариських зустрічей та змагань, спортивних акцій, свят між шкільними командами мікрорайону та міста мотивуватиме громаду до здорового способу життя, до активних занять спортом та саморозвитку. Універсальне футбольно-баскетбольно-волейбольно-тенісне поле зі штучним покриттям на території ЗОШ№ 18 матиме розмір 30 м на 15,5 м, буде обгороджене та освітлене.
Проєкт розрахований на різні вікові категорії користувачів, забезпечить загальнодоступність та створить безпечні умови для занять спортом мешканцям мікрорайону, адже спортивний майданчик зможуть відвідувати усі охочі.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Проєкт розрахований на всіх учасників освітнього процесу, мешканців мікрорайону вул.Відінської, С.Бандери, приватного сектора, прилеглого до школи, аматорських команд Рівного.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Наявність сучасного багатофункціонального футбольно-баскетбольно-волейбольно-тенісного поля розміром 30 м х 15,5 м зі штучним покриттям надасть можливість школярам, молоді, дорослим, людям з особливими потребами мікрорайону вул.Відінської, С.Бандери, приватного сектора, прилеглого до школи, вести здоровий спосіб життя та урізноманітнювати своє дозвілля грою на якісно збудованому полі, поєднавши чотири види спорту – футбол, волейбол, баскетбол та теніс. Реалізація даного проєкту сприятиме розвитку міської спортивної інфраструктури, популяризації здорового способу життя, появі нових талановитих футболістів, баскетболістів, волейболістів, тенісистів.
Кількісними та якісними показниками ефективності проєкту будуть проведені змагання і тренування на полі, спортивні акції, а також кількість дітей та дорослих, що відвідуватимуть майданчик, популяризація футболу, баскетболу, волейболу та тенісу серед мешканців мікрорайону вул.Відінської, С.Бандери, приватного сектора, прилеглого до школи.

Співавтор проєкту

Абатуров Олег Геннадійович

Фотографії

Експертна оцінка