«Живи на повну!» Брав участь

Доданий
31.05.2019
Номер
76
Інше

Проект передбачає використання психологічних ігор для подолання внутрішніх переживань жителів міста різного віку, статі, матеріального становища.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Авдимирець
Бюджет
249 304 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Сьогодення час активних дій, час коли людина стає творцем власного життя і успішно рухається ним. Однак трапляється і таке, що внутрішні перепони (переживання, блоки) зупиняють людину, блокують її внутрішній ресурс і вона стає нещасною у своїх переживаннях. Тому так важливо допомогти особистості зрозуміти, відпустити переживання і переродитись в емоційному плані, усвідомити, що вона є творцем власної реальності.
Найпростіший спосіб - це проходження шляху власних життєвих подій через гру. Оскільки гра – це те що притаманне людині з народження, та діяльність, яка надихає на творчість, звільняє ресурси та безболісно усуває внутрішні блоки.
Однак мало грати в прості ігри, вони мають бути спрямовані на вирішення конкретної проблеми. Для таких випадків підходять психологічні ігри – зрозумілі за змістом, легкі у виконанні. Під час такої діяльності гравець проходить ігрове поле (власні життєві події) виконуючи відповідні інструкції, тим самим повертається до першоджерела певної життєвої ситуації та ще раз проживає її, однак на цей раз самостійно моделюючи той результат, який хоче, усвідомлює ті моменти, які заважали рухатись далі та спонукали до застійних психологічних утворень.
Психологічні ігри різні за своєю тематикою та спрямовані на використання широкою аудиторією людей різного віку.
Метою проекту є поліпшити емоційний стан жителів міста, спонукати до усвідомлення внутрішніх механізмів успіху, розвивати вміння моделювати життєві події та реалізувати поставленні цілі з допомогою психологічних ігор.

Проект буде реалізовано в декілька етапів, зокрема:
1. Організаційний етап – під час якого будуть запрошені люди для групової та індивідуальної психологічної роботи.
2. Ознайомчий етап – під час якого буде здійснено аналіз запиту на психологічну роботу (збір та аналіз інформації з допомогою діагностичного матеріалу) та об’єднано людей для групової роботи; уточнено необхідність індивідуальної роботи, якщо питання особистих проблем людини потребує додаткової індивідуальної роботи.
3. Основний етап – під час власне проводиться робота щодо пропрацювання психологічних питань людей засобом психологічних ігор в груповому та індивідуальному порядку відповідно до складеного розкладу занять (додаток 1) та програми занять (додаток 2).
4. Уточнюючий етап – по проходженню 5 занять здійснюється контрольна діагностика результативності роботи і уточнюється програма індивідуальної та групової корекції.
5. Заключний етап – під час якого визначається результативність проведеної роботи з допомогою повторного застосування діагностичних матеріалів, де буде виявлено позитивну динаміку роботи.
За час реалізації проекту планується охопити:
• 100 чоловіків віком від 18 до 50 років;
• 100 жінок віком від 18 до 50 років;
• 50 підлітків;
• 50 дітей дошкільного віку;
• 50 людей з особливими потребами;
• 50 дітей віком 7-11 років;
• 100 люди пенсійного віку.
Проект буде реалізовуватись за підтримки Громадської організації «Містерії Людини», установчі документи організації додаються.

Додаток 1

Розклад занять
Понеділок
10.00 – 12.00 – індивідуальні заняття
16.00 – 19.00 – індивідуальні заняття
Вівторок
10.00 – 13.00 – групові заняття
17.00 – 20.00 – групові заняття
Середа
10.00 – 12.00 – індивідуальні заняття
16.00 – 19.00 – індивідуальні заняття
Четвер
10.00 – 13.00 – групові заняття
17.00 – 20.00 – групові заняття
П’ятниця
10.00 – 12.00 – індивідуальні заняття
17.00 – 20.00 – групові заняття
Субота
10.00 – 13.00 – групові заняття
17.00 – 20.00 – групові заняття

Тривалість індивідуального заняття - 1 год. 30 хв.
Тривалість групового заняття – 3 години

Додаток 2
Примірна програма занять
Курс для чоловіків
1. «Я і сім’я»
2. «Я успішний»
3. «Стоп - залежність»
4. «Бувай мама».
Курс жінки
1. «Чому я самотня?»
2. «Як стати успішною»
3. «Я у себе одна»
4. «Сім’я, діти – як вижити?»
Підлітки
1. «Я в суспільстві»
2. «Я - лідер»
3. «Як порозумітись: тато, мам, я»
4. «Хто я».
Люди похилого віку
1. «Життя тільки починається»
2. «Моє хоббі»
3. «Розставляємо крапки»

Примітка: Програма уточнюється відповідно до запиту людей на роботу.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

діти дошкільного віку, молодші школярі, підлітки, студенти, жінки та чоловіки віком від 21 до 55 років, пенсіонери, люди з особливими потребами.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Реалізація проекту дозволить мешканцям будь-якого віку та різного матеріального становища отримати якісні психологічні послуги безкоштовно.
Після проекту учасники навчаться самостійно керувати власними емоційними процесами, пропрацюють внутрішні блоки, страхи, вивільнять власні внутрішні ресурси; зможуть якісно аналізувати життєві події та на основі отриманої інформації створювати власну ситуацію успіху в систематичній цілісності; результативно ставити та досягати життєві цілі, реалізуватись в обраній професії, якісно покращувати благоустрій рідного міста через призму «все починається з мене».

Експертна оцінка