«ОНОВИМО БІБЛІОТЕКУ - ЗБЕРЕЖЕМО ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І ПРОСВІТИ» Внутрішній ремонт бібліотеки №2 в м.Рівне Реалізований

Доданий
15.08.2017
Номер
82
Культура

Бібліотека зараз є центром культурного життя мікрорайону: постійно обслуговує 1500 дорослих та понад 600 дітей. Приміщення бібліотеки збудоване в 1937 році. В 2017 році завдяки проекту громадського бюджету було відновлено зовнішній вигляд приміщення (влаштовано нові вікна, утеплено приміщення, зроблено нову вхідну групу) та облаштовано під'їзд. Зараз треба зробити ремонт всередині бібліотеки.

Автор проєкту
Василь
Василь Бляшин
Бюджет
224 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Залізнична, 6, Рівне

Опис

Опис проекту

Мета проекту – забезпечення умов для безпечної і належної роботи єдиної в цьому мікрорайоні міста безкоштовної та доступної для всіх публічної бібліотеки, шляхом ремонту приміщень, які безпосередньо обслуговують читачів.

проблема, на вирішення якої він спрямований:
Залишковий принцип фінансування культури, особливо бібліотек, призвів до занепаду бібліотечної галузі країни та спричинив незадовільний стан в тому числі і приміщення цієї бібліотеки з грибком на стінах та давнім інтер’єром.

Проект спрямований на вирішення таких існуючих проблем:
- Несприятливі умови для читачів, в тому числі дітей;
- Грибок на стінах читальної зали, приміщень та книгосховищ;
- Незабезпечення безпеки зберігання книг та майна через грибок та руйнування приміщень.
- Несприятливі умови роботи для читачів та працівників;

запропоновані рішення:
Врятувати єдину безкоштовну бібліотеку на мікрорайоні, враховуючи сучасний стан її приміщень можна лише з допомогою проведення внутрішнього їх ремонту, а саме:
ремонту кімнати 1, кімнати 2, сходової клітки, покрівлі котельні та входу до підвалу згідно локального кошторису на будівельні роботи.

пояснення щодо того, чому саме це завдання повинно бути реалізоване і яким чином його реалізація вплине на подальше життя мешканців:
Приміщення бібліотеки збудоване в 1937 році. Частковий ремонт було проведено в 2012 році шляхом ремонту декількох приміщень 2 поверху та ремонту даху.
В 2016 році було замінено котел системи опалення, що забезпечило економію газу майже вдвічі.
В 2017 році завдяки активній підтримці жителями міста проекту громадського бюджету було відновлено зовнішній вигляд приміщення (влаштовано нові вікна, утеплено приміщення, зроблено нову вхідну групу) та облаштовано під'їзд.

Внутрішній ремонт приміщень бібліотеки створить умови для подальшого розвитку бібліотеки, перетворення її на першу в місті URBAN-БІБЛІОТЕКУ і трансформації її із звичного книгосховища у новітню інформаційну установу та забезпечення вільного, безперешкодного (в тому числі і для маломобільних груп населення) безоплатного доступу до інформації, знань та культурного надбання всіх жителів мікрорайону, в тому числі найбідніших, запобіганню інформаційній нерівності та соціальному виключенню. Розташування поруч в мікрорайоні школи і церков, зручне транспортне розташування дозволить реалізувати задумані цілі.
Проект відповідає стратегічним цілям міста щодо забезпечення сталого розвитку, доступу до інформації, підвищенню рівня знань суспільства та його консолідації, розвитку інтересу до читання та громадської активності.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Результатами проекту зможуть скористатися понад 2100 існуючих читачів бібліотеки, а також всі мешканці мікрорайону Басів Кут та Дворець, а також жителі всього міста, так як бібліотека стане місцем, де можна отримати знання та інформацію в комфортних умовах і без ризику для життя чи здоров'я.
Реалізація проекту дозволить бібліотеці стати повноцінним центром громадського та культурного життя мікрорайону міста.
Особливо важливим є реалізація цього проекту для найбільш соціально незахищених громадян і забезпечення й для них вільних та рівних умов доступу до інформації та знань.
Цільовою аудиторією проекту є малозабезпечені особи, люди з обмеженими фізичними можливостями, люди старшого віку, одинокі, молодь та діти, воїни АТО, для яких першочергово необхідно створювати належні умови інформаційно-освітнього забезпечення, проведення дозвілля.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

В результаті реалізації проекту буде забезпечено:
- Безпечні для здоров'я та сприятливі для роботи умови для всіх читачів бібліотеки та працівників.
- Забезпечено умови для подальшого розвитку бібліотеки відповідно до сучасних вимог до бібліотек (концепція URBAN-БІБЛІОТЕКИ) та їх ролі в суспільстві.
- Підвищено рівень безпеки зберігання майна бібліотеки.

Фотографії