ОНОВЛЕННЯ АДРЕСНИХ ТАБЛИЧОК БУДИНКІВ У МІСТІ РІВНЕ Брав участь

Доданий
15.08.2017
Номер
80
Комунальне господарство

Зовнішній вигляд міста і комфортність – один із пріоритетних напрямків у розвитку міста.
Проект передбачає створення єдиного зразка адресних табличок (аншлагів), що дозволить створити комфортний візуальний простір і спростить орієнтування в місті жителям, гостям та фахівцям спеціальних служб орієнтуватися у місті.

Автор проєкту
Микола
Микола Бляшин
Бюджет
468 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту – запровадити і реалізувати єдину систему адресних табличок будинків у місті Рівне з тим, щоб кожен житель міста чи гість міста міг комфортно і без зайвих зусиль віднайти потрібний йому будинок.

Проблема:
1. Відсутня єдина система адресних покажчиків у місті Рівному.
За декілька десятиліть на стінах будинків назбиралась чимала кількість різноманітних табличок: всі вони різних розмірів, кольорів, ба навіть з різним інформаційним наповненням.
Багато будинків у місті взагалі не містять інформацію про адресу і номер будинку і при пошуку необхідного будинку виникають певні проблеми не лише у мешканців, а й у працівників спеціалізованих служб (пожежників-рятувальників, медиків, таксистів, поліції).
У місті відсутня цілісна концепція щодо формування та встановлення адресних табличок, з цього випливає ряд інших проблем:
- Розмір табличок не визначений.Часто він не відповідає пропорціям та розмірам декоративних елементів будівлі.
- Шрифт у більшості табличок низької якості, нечитабельний, хочасаме він є найважливішою складовою таблички, де, окрім написів, немає інших інформаційних елементів.
- Відсутність транслітерації, що утруднює можливості для орієнтування у місті іноземцям. Увага до цієї проблеми могла б забезпечити більш комфортне перебування іноземців у місті та це могло б зробити місто більш туристично та інвестиційно привабливим.
2. Відсутність актуальних адресних табличок у зв’язку із перейменуванням вулиць.
35 вулиць міста Рівне було перейменовано згідно з Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». При цьому чимало адресних табличок досі залишаються неактуальними - на більшості декомунізованих вулиць досі не змінили адресні таблички.

Вирішення проблеми:
З метою вирішення вищевказаної проблеми необхідно розробити та забезпечити встановлення на фасадах будинків, насамперед тих, що перебувають на балансі Рівненської міської ради і належать не приватному сектору, уніфіковані адресні таблички визначених розмірів із читабельним шрифтом, на яких буде зазначено основний мінімум, необхідний для орієнтування у міському просторі: назва вулиці, номер будинку та транслітерація.
При виготовлені адресних табличок слід врахувати, що вони мають бути читабельні в усі пори року та стійкі до зовнішніх чинників.
Також при реалізації проекту необхідно враховувати основні вимоги, що ставляться до таких знаків як адресні таблички, а саме: інформативність, наочність (помітні на місцевості та певною мірою контрастні за кольором і формою), естетичність (художньо виконані та органічно вписуються в ландшафт), логічність розміщення (там, де вони принесуть найбільше користі), технологічність (простота виготовлення та установлення на місцевості), доцільність та економічність.

Проект відповідає стратегічним пріоритетам і цілям розвитку міста Рівне, адже його реалізація спрямована на підвищення комфорту жителів та гостей міста, його естетичне облаштування, зростання інвестиційної привабливості.

Співавторами проекту "ОНОВЛЕННЯ АДРЕСНИХ ТАБЛИЧОК БУДИНКІВ У МІСТІ РІВНЕ" є:
1. Бляшин Микола Степанович;
2. Лосік Алла Олегівна;
3. Приймак Тетяна Олександрівна.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Результат проекту буде загальнодоступним як для місцевих жителів, так і для гостей міста, і що особливо актуально, допоможе у роботі фахівцям різних служб – рятівникам, працівникам швидкої допомоги, таксистам і кур’єрам, поліції.
Варто зауважити, що встановлення уніфікованих табличок відповідного зразка (належного розміру з читабельними шрифтами) також зможе покращити орієнтування на місцевості людей з певними вадами зору.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

В результаті реалізації проекту буде:
 Створено єдину системи адресних табличок у місті Рівне (погоджено єдиний формат табличок, їх розмір, шрифт, транслітерацію),
 Створено комфортні умови для орієнтування у міському середовищі шляхом розміщення уніфікованих табличок з тривалим гарантійним строком експлуатації на кожному з будинків, що перебуває на балансі Рівненської міської ради,
 Збережено архітектурну своєрідність міського середовища шляхом розміщення табличок таким чином, щоб вони не створювали хаосу на стінах будинку та не суперечили архітектурі будівлі,
 Підвищено туристичну привабливість міста Рівне шляхом забезпечення обов’язкової транслітерації назв, а можливе використання логотипу міста як елементу таблички підкреслить своєрідний дизайн-код міста Рівне,
 Створено умови для адаптації жителів міста до нових назв декомунізованих вулиць.

Фотографії