Нова якість життя людей з особливими потребами. Відхилений

Доданий
14.08.2017
Номер
72
Охорона здоров'я

Соціальний захист та реабілітація хворих після пошкодження центральної та периферичної нервової системи, спинного мозку, інсультів тощо.
Відновлення здатності до самообслуговування, пересування, орієнтації, контролю своєї поведінки, спілкування, виконання трудової діяльності з метою зменшення потреби у сторонньому догляді, використовуючи сучасні методи та технічні засоби реабілітації.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Шаблій
Бюджет
1 247 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основною метою проекту є здійснення реабілітаційних заходів для забезпечення соціальної допомоги, повернення до повсякденного життя, самостійності та працездатності людей з особливими потребами, їх адаптації в суспільстві, важливої емоційної підтримки після пошкодження центральної та периферичної нервової системи, спинного мозку, множинних переломів, інсультів, ортопедичних операцій тощо.
Враховуючи щорічне збільшення кількості людей з особливими потребами, а також збільшення їх інвалідизації громада міста втрачає висококваліфікованих спеціалістів.
Реалізація даного проекту сприятиме покращенню якості життя людей з особливими потребами та їх повернення до трудової діяльності.
Вирішення такої проблеми можливе завдяки своєчасній професійній реабілітації членами мультидисциплінарної команди фахівців мультидисциплінарної бригади. Забезпечення спеціальним обладнанням для виконання індивідуальної програми реабілітації пацієнта з метою відновлення втрачених функцій та навичок, а також вторинної профілактики інсульту.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Основними бенефіціарами даного проекту (групи мешканців, які зможуть користуватися результатами проекту) виступають люди з особливими потребами, їх сім'ї, трудові колективи та оточуюче суспільство.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Очікувані результати у разі реалізації даного проекту:
• можливість надання безкоштовної реабілітаційної допомоги малозабезпеченій частині громади, які потребують реабілітації (до 30 чоловік впродовж року);
• часткове повернення громаді міста кваліфікованих спеціалістів після перенесених захворювань нервової системи;
• забезпечення соціальної допомоги людей з особливими потребами;
• соціалізація та повернення до повсякденного життя, самостійності та працездатності людей з особливими потребами;
• важлива емоційна підтримка;
• якісна адаптація до навколишнього середовища та побуту;
• зменшення потреби у сторонньому догляді, збільшення незалежності від родичів.