«Дивоглядки» - влаштування по периметру озера «Лебединка» огородження та відпочинкових лав. Відхилений

Доданий
14.08.2017
Номер
53
Комунальне господарство

По периметру озера «Лебединка» в парку Молоді пропонується влаштування огородження (безпека птахів та відвідувачів) і встановлення додаткових лав, оскільки їх дефіцит спостерігається навіть у несвяткові дні. Окрім цього пропонується додаткове вуличне освітлення та урни для сміття.
Дивоглядки – ще більш комфортний простір навколо озера «Лебединка»!

Автор проєкту
Наталія
Наталія Трофімчук
Бюджет
599 212 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Парк Молоді (Лебединка) впевнено можна назвати одним із найулюбленіших місць відпочинку мешканців і гостей Рівного. Озеро в центрі міста – це справжня окраса, саме тому тут завжди людно, проходять різні культурно-мистецькі масові заходи, молодіжні посиденьки, майстер-класи, тощо. Постійно спостерігається велике скупчення відпочиваючих містян та гостей міста, які милуються красою озера в оточенні верб, лебедями та качками. Такі собі дивоглядки.
Отож, пропоную до втілення проект «Дивоглядки».
Реалізація задуму дозволить безпечно та комфортно спостерігати за красою водяних жителів, дасть можливість без застережень підходити до водойми, мати можливість погодувати птахів, не наражаючись на небезпеку впасти у воду (особливо, діткам). Звісно, що дана огорожа захищатиме і птахів від посягання на їхню безпеку. Нагадаю, що в попередні роки лебеді ставали жертвами собак, коли виходили на берег.
Крім того, при ніби то великій кількості лав у парку Молоді, навіть у будні дні спостерігається їх постійний дефіцит в розумінні вільних до посиденьок, особливо біля озера. Населення міста прилаштовує «сидіння-пеньки», просто присідає на траву, аби ближче та більш комфортно спостерігати за красою жителів водойми.
З метою забезпечення людей додатковими сучасними унікальними місцями для посиденьок біля озера «Лебединка» пропонується влаштування зручних та неординарних лав в тій частині по периметру озера, де позаду немає раніше встановлених лавок.
Щодо лав. Багато в наші дні скаржаться, що сучасна молодь сидить на лавках «з ногами». Для когось – це дійсно проблема, тому пропоную влаштувати лави, у яких ще окремо є невелика підставка для ніг. Завдяки їй, лава перетворюється майже в крісло! Тепер матимемо вибір: ставити ніжки на підставку або ж відпочивати на лаві згідно класичного розміщення кінцівок ніг на траві.

Окрім огородження озера та лав, має бути встановлене додаткове вуличне освітлення та урни для сміття.

Дивоглядки – ще більш комфортний простір навколо озера «Лебединка»!

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Усі мешканці та гості міста Рівне без будь-яких вікових обмежень.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Покращення інфраструктури міста.
Створення умов для комфортного відпочинку на повітрі.
Покращення території парку Молоді згідно потреб його відвідувачів.

Фотографії