СТОП ІНСУЛЬТ Брав участь

Доданий
29.05.2021
Номер
87
Охорона здоров'я

Інсульт - є другою причиною смерті в Україні.
Кожні 4 хвилини у когось в Україні стається інсульт.
І кожні 8 хвилин хтось помирає від інсульту.

Для впливу на всі ланки розвитку інсульту необхідно організувати і проводити первинну і вторинну профілактику інсультів та розробляти індивідуальні реабілітаційні плани і загальні рекомендації по життю після інсульту як для пацієнта, так і для родини.

Автор проєкту
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Миколи Карнаухова (Мірющенка), 25А, Рівне

Опис

Опис проєкту

Основна мета проєкту це зменшити кількість повторних інсультів шляхом налагодження ефективної ранньої діагностики захворювань судин шиї і запобігання ускладненням під час лікування і при виписці додому з виключенням тромбозу глибоких вен нижніх кінцівок. Також важливим є створення індивідуальних реабілітаційних планів для кожного пацієнта що переніс інсульт і видача його в друкованому вигляді додому, також з рекомендаціями і для родин, як жити після інсульту.
Проект спрямований на вирішення проблеми ефективного і вчасного лікування пацієнтів з інсультом, адже як правило, це важкі пацієнти, яких важко транспортувати в кабінет УЗД для щоденної діагностики судин ніг і судин шиї, що змінювало б тактику ведення пацієнта. Щоб зручно організувати цей процес важливо мати портативний УЗД апарат в самому інсультному центрі і володіти методиками діагностики всіма лікарями інсультного центру. Також важливо щоб пацієнти, що виписуються з інсультного центру мали роздруковані індивідуальні реабілітаційні плани і рекомендації для них і родичів про життя після інсульту.
Запропоновані рішення - 1. Закупити портативний УЗД апарат для інсультного центру, 2. Провести навчання лікарів інсультного центру базових УЗДнавичкам; 3. Провести ремонт приміщення для роботи мультидисциплінарної команди для формування індивідуального реабілітаційного плана. 4. Розробити і роздрукувати індивідуальні реабілітаційні плани і рекомендації життя після інсульту, які б видавались при виписці зі стаціонару.
Саме ці завдання повинні бути реалізовані, тому що необхідно впливати на всі етапи допомоги пацієнтам з інсультом, а саме проведення УЗД дослідження як вторинна профілактика інсульту і видача пацієнту індивідуальних реабілітаційних планів при виписці додому сприятимуть більшій обізнаності пацієнта і його родичів по зміні звичного життя після інсульту а також вчасно виявляти ускладнення і змінювати тактику лікування. Саме наявність портативного УЗД апарату дасть можливість не транспортувати пацієнта в діагностичне відділення, а проводити вчасно діагностику ускладнень в ліжку хворого.
Реалізація даного проекту вплине на подальше життя пацієнтів з інсультом( а це біля 1000 пацієнтів в рік), так як дозволить покращити підбір лікування і збільшить проінформованість пацієнтів і родичів про особливості життя після інсульту.
Покращення лікування пацієнтів з інсультом відноситься до старатегічних завдань Стратегії розвитку МТГ Рівне і Національному плану боротьби з інсультом.
Цей проект буде доступний для людей з особливими потребами, так як до 40-60% пацієнтів що виписуються зі стаціонара є маломобільні.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

результатами проекту можуть користуватись всі пацієнти з інсультом, що будуть лікуватись в інсультному центрі ЦМЛ ( а це в середньому 1000 пацієнтів в рік) а також їх родичі (а це в середньому 2000 чоловік в рік).

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Завдяки модернізації медичного обладнання КНП «ЦМЛ» РМР «Інсультного центру» біля 1000 пацієнтів щороку будуть отримувати вчасну діагностику і відповідну зміну тактику лікування при необхідності при лікуванні інсульту в самому інсультному центрі біля ліжка хворого, не транспортуючи пацієнта з інсультом в діагностичне відділення. А також отримають роздруковані індивідуальні реабілітаційні плани і рекомендації по особливості життя після інсульту.
Фінансова сталість – робота обладнання буде забезпечена за рахунок коштів ЦМЛ в штатному режимі.
Інстуційна сталість – все закуплене обладнання буде взяте на баланс ЦМЛ і буде доступне цілодобово для всіх пацієнтів інсультного центру. Власником матеріальних продуктів залишиться Рівненська міська рада.
Інноваційність – використання портативних УЗД апаратів покращує логістику в лікарні і пацієнти не транспортуються в інші відділення. А діагностика вся проводиться за рахунок портативного апарата біля ліжка хворого..

Співавтор проєкту

немає

Фотографії

Експертна оцінка