Відновлення та реконструкція пішохідної доріжки Закладу загальної середньої освіти №23 м. Рівне. Брав участь

Доданий
24.05.2021
Номер
29
Освіта

Пішохідна доріжка до ЗЗСО №23 вздовж стадіону практично зруйнована після прокладання теплотраси, потоки дощової води довершили руйнування асфальтного покриття; доріжка не придатна до використання, здобувачі освіти змушені йти до школи через територію ЗДО, що категорично забороняється Санітарним регламентом. Зруйнована пішохідна доріжка не дозволяє швидко та зручно добиратися до школи.

Автор проєкту
Лідія
Лідія Кузьмук
Бюджет
131 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Вербова, 42, Рівне

Опис

Опис проєкту

Мета: провести реконструкцію та відновлення пішохідної доріжки для доступу здобувачів освіти на територію закладу загальної середньої освіти №23 та надати вільний доступ до школи дітям з особливими освітніми потребами, привчити школярів та дорослих берегти спільне громадське майно та дотримуватись культури поведінки в громадських місцях.
Проблема: У мікрорайоні «Ювілейний» міста Рівне доступ громадян до ЗЗСО №23 не зручний через особливості рельєфу, що призводить до швидкого руйнування східців та пішохідних доріжок. На існуючій пішохідній доріці тверде покриття повністю зруйноване, сама доріжка не відповідає технічним, гігієнічним та віковим нормативам, не завжди підходять батькам та дітям з особливими потребами та людям похилого віку, які цією доріжкою прямують до поліклініки, магазинів та ринку.
До ЗЗСО №23 здобувачі освіти можуть дістатися лише зруйнованою і непрохідною весною, осінню та під час дощів пішохідною доріжкою або через територію ЗДО №44. Школярі руйнують паркан ЗДО, наражають себе на небезпеку, бруднять своє взуття і одяг, створюють незручності для учасників освітнього процесу закладу дошкільної освіти.
Пішохідна доріжки, якою здобувачі освіти дістаються до ЗЗСО № 23 не відповідає будівельним нормам та віковим особливостям дітей і школярам з особливими потребами, створює незручності для осіб похилого віку.
Забудова мікрорайону «Ювілейний», здебільшого, не передбачає прокладання нових пішохідних доріжок для дітей і громадськості. Існуюча пішохідна доріжка та її стан не забезпечує зручного та безпечного підходу до закладу освіти школярам.
Якщо пішохідна доріжка не буде відновлена, то вона остаточно зруйнується, а здобувачі освіти змушені будуть збільшувати свій шлях до школи в обхід на 500- 800 метрів, під час дощу і негоди добиратися до школи через стадіон витоптуючи траву та зелені насадження; люди похилого віку змушені добиратись до ринку та магазинів по розбитих, слизьких взимку та після дощів, доріжках
Рішення: Провести відновлення безпечної для життя і здоров’я дітей та громадян мікрорайону (асфальтне покриття, бордюри) пішохідної доріжки для зручних і безпечних підходів здобувачів освіти та їх батьків до ЗЗСО №23.
Вплив на громаду: Реалізація проекту дасть змогу здобувачам освіти шкільного віку, школярам з особливими потребами разом з батьками, громадянам, що проживають у мікрорайоні «Ювілейний» нашого міста, зручно, безпечно і швидко діставатись до школи та своєчасно повертатися додому. Навчити дітей та дорослих берегти громадське майно, природу рідного міста. Цінувати працю персоналу закладу освіти.
Район, в якому розташовані ЗЗСО №23 (вул. Вербова та прилеглі вулиці – Г.Бухала, Ювілейна, Макарова і ін.. ), густонаселений, в якому проживає багато дітей шкільного віку, переважна більшість яких відвідують ЗЗСО №23
Тому реконструйована та відновлена пішохідна доріжки стане не тільки об’єктам для швидкого і зручного переходу з дому до школи, а й скоротить шлях до поліклініки та аптек людям похилого віку. Після реконструкції та відновлення пішохідної доріжки догляд за нею буде здійснюватись силами працівників ЗЗСО №23.
Відповідність стратегічним пріоритетам: Підтримка і розвиток інфраструктури міста та закладів освіти, їх доступність для громадян міста, надання рівних можливостей для задоволення освітніх інтересів дітям з особливими освітніми потребами; формування культури поведінки та екологічної культури, здорового способу життя дітей і дорослих, громадянської відповідальності членів суспільства за спільне майно, що є вимогою сьогодення та складовою бюджетних і цільових програм м. Рівне, які виконує управління освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Користуватися відновленою та реконструйованою пішохідною доріжкою зможуть щоденно здобувачі освіти ЗЗСО №23 та громадяни мікрорайону, що забезпечить можливість здобувачам освіти своєчасно приходити на уроки та заняття у ЗЗСО №23, басейн «Дельфін», допоможе згуртувати дорослих навколо питань громадянського та екологічного виховання, формувати відповідальність та громадянську позицію у підростаючого покоління.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Реконструйована та відновлена пішохідні доріжки (ЗЗСО №23 120м.), яка забезпечать вільний доступ до приміщення закладу загальної середньої освіти, басейну «Дельфін» значно поліпшить не тільки якість міської інфраструктури в мікрорайоні «Ювілейний», вулиці Вербової та прилеглих до неї вулиць, а й дасть змогу комфортно і безпечно діставатися дітям і дорослим до ЗЗСО №23 та басейну, привчати школярів змалечку бережно ставитись до громадського майна; цінувати працю дорослих (батьків та персоналу закладу освіти); толерантно ставитись до дітей з особливими освітніми потребами; формувати культуру поведінки та екологічну компетентність дітей та дорослих. Створить умови для зручного переходу до магазинів, аптеки, поліклініки людям похилого віку.

Співавтор проєкту

Кроль Олег Олександрович

Фотографії

Експертна оцінка