Дім милосердя для реабілітації алко- та наркозалежних Відхилений

Доданий
20.05.2021
Номер
21
Соціальний захист

На сьогоднішній день лікарі визнають, що алкоголізм, наркозележність не виліковується. І при попаданні людини в наркодиспансер її ствлять на облік, прокапують, випускають, і ... чекають на наступний візит. Ті люди, які потрапили в залежність і шукають вихід з ції пастки. можуть запевнити, що ніякі методи лікування не допомагать. З цим недугом потрібно навчитись жити.

Автор проєкту
Вадим
Вадим Гоголь
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проєкту

Кількість тих людей, які потрапили в алкогольну чи наркотичну залежність постійно зростає. І кінець їхній - смерть, або тюрма. Дуже мало тих, хто знайшов вихід з цієї пастки. Мета проєкту - створити на території міста таку базу, де люди, які потрапили в залежність, могли б отримати шанс на відновлення нормального життя. Це - Дім Милосердя. Місце, де живуть і спілкуються ті, які мали тяжке минуле в залежностях і бажають повернутись до тверезого життя. Це не раб-центр, а відкритий дім, для кожного, хто бажає змінитись. Адже головним і першим кроком до змін - це усвідомлення і визнання людиною своєї проблеми. А потім - бажання змінити своє життя.
Ми бачимо по місту велику кількість реклами з контекстом "допомога алко- та наркозалених". Значить проблема існує і проблема дуже велика. І, взагалі, скільки є таких сімей, яких ця біда не торкнулась?...

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Це соціальний проект. Кожен мешканець міста, який бажає отримати допомогу - зможе скористуватись даним проектом.
Це не таблетка і не панацея. Це труд, тяжкий і довготривалий труд. Але якщо людина цілеспрямована і дійсно бажає звільнення - вона його отримає.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Цей проєкт потребує приміщення. Невеликого, але зручного. Щоб вміщав для постійного проживання, харчування 10-15 реабілітантів, 2-3 наставники, та великої просторої кімнати для гостей та відвідувачів, проведення спілкування. Це може бути, як великий будинок, побудований спеціально для проєкту, так і приміщення, адаптоване для даних цілей.
Є люди, які вже пройшли цей шлях і готові допомогти іншим. Давайте дамо їм шанс, адже від цього ніхто не застрахований.

Співавтор проєкту

Гоголь Ольга Миколаївна

Експертна оцінка