Влаштування благоустрою та підпірної стінки Центру стерилізації КАТП 1728, вул.Київська 100г Брав участь

Доданий
29.05.2021
Номер
110
Комунальне господарство

Проєкт спрямований на вирішення однієї з основних проблем центру стрерилізації безпритульних тварин КАТП 1728, а саме: запобіганню періодичним водним ерозіям, адже опади провокують зміщення та руйнування шару грунтів. Змив і обвалення землі призводять до аварійних ситуацій, унеможливлюють належне забезбечення санітарних умов утримання тварин, безпечних умов праці робітників, перебуванню волонтерів

Автор проєкту
Наталія
Наталія Ющук
Бюджет
999 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Курчатова, 22, Рівне

Опис

Опис проєкту

Реалізація Проєкту має на меті запобігти подальшому руйнуванню території й вольєрів Центру стерилізації безпритульних тварин КАТП 1728.
З 2013 року Центр стерилізації безпритульних тварин КАТП 1728 став місцем порятунку для сотень безпритульних тварин Рівного, які були забрані до цс за скаргами мешканців через прояви агресії, за проханнями волонтерів в допомозі перетримки до прилаштування в сім’ї, для травмованих, знесилених тварин, які отримали належний догляд та піклування. Центр стерилізації виконує покладені на нього функції:
- стерилізації безпритульних тварин згідно Програми регулювання чисельності безпритульних тварин Рівного та в співпраці з волонтерами й ветеринарами ;
- післяопераційної перетримки простерилізованих та травмованих тварин;
- перетримки тварин які проявили агресію та емоційно нестабільну поведінку, забраних з вулиць міста за скаргами громадян;
- посильної перетримки з метою прилаштування цуценят й кошенят.
Більшість собак до цс потрапляє саме за скаргами мешканців Рівненської територіальної громади, а з 2021року додалися ще й скарги з Квасилова. Ці тварини тим, чи іншим чином, внаслідок різних обставин створють дискомфорт для мешканців Рівненської територіальної громади, чи інших тварин. Є тварини, які страждали від людей на вулицях міста, змушені були виживати, чи захищатися. Є тварини які звикли охороняти ареал свого проживання й нападати на людей, які проходять повз них. Є тварини, які мали господаря, але з часом опинилися на вулиці й через отриманий стрес змінили поведінку. Соціалізовані тварини які опинилися в центрі стерилізації прилаштовуються швидше, а несоціалізовані тварини потребують періоду реабілітації та соціалізації, виконання ветеринарних приписів. На жаль, є й випадки покусів тваринами людей. Одночасно в центрі перебувають від 70 до 120 тварин, кількість тварин збільшується під час дії Програми регулювання чисельності безпритульних тварин.
У зв’язку з постійними зсувами грунту ускладнюється перетримка тварин й порушується безпека працівників та є неможливим перебування волонтерів на території цс. Територія цс несповна облаштована, постійно виникає потреба в ремонті буд, зварюванні й укріпленні вольєрів, ремонті й облаштуванні підсобних приміщень, встановленні нових вольєрів. Також, несповна облаштовані місця для вигулу собак волонтерами, а після дощів волонтерам та небайдужим громадянам, потенційним власникам тварин, на території цс небезпечно спілкуватися з собаками, бо більшість території затоплена й перетворюється в суцільне болото. Умови роботи працівників цс не сповна відповідають нормам охорони праці, відповідно наразі є неможливим належне виконання ними своїх обов’язків й безпечне перебування на території цс.
Основною причиною вищеперерахованих нагальних проблем є постійні зсуви грунту, та виникнення аварійних ситуацій пов’язаних з частими змивами та обваленнями землі. Завданням з вирішенням проблем забезпечення санітарних умов утримання собак та збільшення пропускної можливості цс відповідно до численних звернень громадян; забезпечення нормальних умов праці та безпеки робітників, забезпечення комфортних умов для спілкування та роботи волонтерів з тваринами, унеможливлення виникнення аварійних ситуацій пов’язаних із зсувом грунтів, є - встановлення підпірної стінки та облаштування благоустрою території центру стерилізації безпритульних тварин КАТП 1728, за адресою вул. Київська 100г.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Мешканці рівненської територіальної громади, які потерпають від некомфортного співіснування з безпритульними тваринами на вулицях. Волонтери та небайдужі до потреб тварин мешканці Рівненської територіальної громади.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Влаштування благоустрою цс та підпірної стінки на території цс збереже відповідний стан ландшафту, що дасть змогу належно реагувати на численні звернення мешканців Рівненської територіальної громади, якісно виконувати функції покладені на Центр стерилізації безпритульних тварин КАТП 1728 як єдиної структури створеної для врегулювання конфліктних ситуацій, які виникають через перебування безпритульних тварин на вулицях, біля навчальних закладів, закладів дошкільної освіти та в дворах будинків, забезпечити комфортне співіснування безпритульних тварин та людей, виконувати Програму регулювання чисельності безпритульних тварин згідно Законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про ветеринарну медицину», «Про благоустрій населених пунктів», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про захист населення від інфекційних хвороб», для виконання Європейської конвенції захисту домашніх тварин, ратифіковану Законом України № 578-VII від 18.09.2013 року.

Співавтор проєкту

Буткевич Оксана Анатоліївна

Фотографії

Експертна оцінка