Облаштування пішохідної набережної вздовж річки Устя в смт Квасилів Брав участь

Доданий
29.05.2021
Номер
107
Навколишнє середовище

Квасилову потрібен свій пляж на березі очищеної річки Усті! Жителі селища заслуговують на те, щоб мати відповідне місце відпочинку неподалік від своїх будинків і проводити там теплі літні дні, спілкуючись з друзями, загоряючи та граючи у пляжний волейбол. Наразі найближчий до Квасилова пляж знаходиться у Здолбунові, а це – за багато кілометрів від селища.

Автор проєкту
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Квасилів

Опис

Опис проєкту

Пляж «Грабарка», який знаходиться на межі Квасилова та Корнина, вже багато років є улюбленим місцем відпочинку для багатьох жителів селища. Але, на жаль, умови для відпочинку тут наразі – не найкращі. Вода у річці Устя – замулена, а берег з боку Квасилова заріс лепехою. З кожним роком ситуація погіршується.
Ми пропонуємо облаштувати пляж «Грабарка» з боку Квасилова – очистивши та поглибивши річку, прибравши лепеху, насипавши пісок на берег та щебінь – на дно річки в районі пляжу. Це допоможе створити якісний та гарний куточок для відпочинку багатьох людей на лоні природи.
Повинні бути враховані інтереси усіх верств населення – для дітей спорудити майданчик із гойдалками, для спортсменів – майданчик для гри у пляжний волейбол, а для любителів менш рухливого відпочинку – піщаний пляж, на якому можна полежати і позагоряти.
Усі ці дії зроблять Квасилів більш комфортним для його мешканців та привабливим для туристів.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Пляжем зможуть користуватися усі без винятку жителів Квасилова та гості селища.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Облаштування пляжу «Грабарка» дозволить жителям Квасилова проводити час на свіжому повітрі, відпочивати біля річки, не залишаючи рідного селища. Таке екологічно чисте місце дозволить покращити атмосферу в громаді та стан здоров’я багатьох людей, привабить туристів і дасть змогу в подальшому розбудовувати інфраструктуру Квасилова та Рівненської територіальної громади.

Співавтор проєкту

Цюра Андрій Володимирович

Фотографії

Експертна оцінка