Облаштування зони сімейного відпочинку, придатної для проведення пікніків, на вулиці Замковій Брав участь

Доданий
29.05.2020
Номер
85
Комунальне господарство

Облаштування зони сімейного відпочинку, придатної для проведення пікніків на вулиці Замковій (поруч зі стадіоном "Авангард"), зі створенням умов для проведення пікніків.
Необхідні кроки для реалізації: зрізати чагарникові зарості, заасфальтувати пішохідні доріжки; облаштувати альтанку зі столиками для ігор, яка послужить захистом від дощу.
Проєкт дозволить зробити парки міста більш європеїзованими

Автор проєкту
Жанна
Жанна Заліпська
Бюджет
500 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Замкова, 34, Рівне

Опис

Опис проєкту

Основна мета проєкту: облаштувати зону сімейного відпочинку, придатної для проведення пікніків та активного відпочинку;
Проблема, на вирішення якого спрямований: відсутність у межах міста відведеного та облаштованого місця для проведення сімейних пікніків та активного відпочинку на природі;
Рішення:
- скосити траву, зрізати чагарникові зарості та небезпечні дерева;
- навколо зони відпочинку посадити «зелений» паркан;
- заасфальтувати пішохідні доріжки;
- облаштувати альтанку (15 м2), встановивши лавочки та столи для настільних ігор та роботи, провести електрифікацію всередині;
- встановити таблички із заборонювальним написом та номером контактної лінії для повідомлення випадків правопорушень;
Чому саме це завдання повинне бути реалізоване? Реалізація цього проекту дозволить зробити місто більш європейським, дозволить організувати новий вид сімейного відпочинку – пікнік у парку, розширить відпочинкову зону «Лебединки» та нівелює контраст між естетично розвиненою частиною міста («Лебединкою», цент міста) та занедбаною (вищевказана територія). Поява додатково облаштованого простору у місті сприятиме розвитку бігової спільноти в Рівному, стане місцем проведення різноманітних молодіжних заходів.
Стратегічні пріоритети та цілі розвитку міста:
Відповідає проекту стратегії Рівного щодо розвитку рекреаційних та туристичних можливостей міста (забезпечення змістовного дозвілля та активне культурно-мистецьке життя).

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Бенефіціарами проекту будуть молоді батьки з дітьми; рівняни, які займаються спортом; люди старшого віку, які люблять гуляти на свіжому повітрі; учні шкіл поблизу; молоді люди Рівного, які люблять активний відпочинок на природі.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

- повернення традиції сімейного відпочинку на природі;
- популяризація культури активного відпочинку на природі;
- створення додаткового простору для проведення молодіжних заходів: кінопоказів під відкритим небом; фестивалів сучасної музики, молодіжних змагань.

Співавтор проєкту

Заліпський Назарій Вікторович

Фотографії

Експертна оцінка