Створення тренувально-вигульного майданчику для собак в парку на Пагорбі Слави Брав участь

Доданий
28.05.2020
Номер
41
Інше

Створення тренувально-вигульного майданчику для тренування та вигулу собак, з огорожею, освітленням, тренажерами для тварин. Це безпечний простір для собак, власників та інших відвідувачів парку, адже тварини вигулюються на території, що має огорожу.

Автор проєкту
Алла
Алла Лосік
Бюджет
997 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проєкту

Місто Рівне налічує біліше ніж 240 000 мешканців, орієнтовно від 5% до 15 % з яких мають собак. Та на даному етапі, лише один мікрорайон міста облаштований майданчиком для вигулу собак - це мікрорайон Ювілейний, парк Хімік. Відсутність інфраструктури для вигулу тварин призводить до частих конфліктів між відвідувачами парків та скверів. Наприклад, у парку Хімік, у літній період 2018 року, було здійснено 10 викликів патрульної поліції щодо конфлікту з вигулу собак. З появою майданчику, жодних конфліктів серед відвідувачів парку та власниками тварин, щодо неналежного вигулу – не зафіксовано.
Основна проблема – це відсутність інфраструктури для вигулу тварин (станції з прибирання за собаками, майданчики для вигулу та тренування собак). Коли в парках гуляють діти, люди з тваринами – часто виникає ситуація, що всі опиняються в одному місці, а це може стати причиною виникнення конфлікту. Згідно правил по благоустрою парків, скверів, для вигулу тварин так само як і для дитячих майданчиків, передбачено облаштовувати місця для вигулу (державні будівельні норми України ДБН.Б.2.2.-5:2011).
Мета проєкту – забезпечити безпечний простір для відвідувачів парку на Пагорбі Слави, створивши майданчик для вигулу собак.
Беручи до уваги те, що мікрорайон великий, але зовсім не має інфраструктури для вигулу тварин, облаштування даного майданчику дозволить створити безпечні умови для відвідувачів, уникнення конфліктів, позитивні емоції від проведеного часу із тваринами, формування правильної культури догляду та утримання тварин, прибирання за ними, контроль над поведінкою своїх підопічних.
Орієнтовні розміри майданчику: 80 м х 50 м
Яке оснащення передбачається для тренувально-вигульного майданчику для собак:
• огорожа з тамбурною системою входу (панелі огорожі зі стовпцями)
• джерело освітлення – ледовські ліхтарі, по периметру
• лавки для відпочинку власників собак
• тренувальні снаряди «Аджиліті», комплект
• станція для прибирання за собаками з біо-пакетами
• смітники
• комплект інформаційних таблиць: а) правила поводження на майданчику, б) мотивувальні таблиці щодо дотримання чистоти, в) таблиця з правилами користування перешкодами для тренування собак, г) дошка оголошень, д) схема з варіантами проходження траси перешкод, е) таблиці-ідентифікатори секцій
Майданчик розміщується на достатній відстані (по правилам благоустрою) від спортивних та дитячих зон.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Користуватись результатами проєкту зможуть всі мешканці міста, безпечний простір, також хто має тварин та безпосередньо власники тварин, що проживають в даному мікрорайоні.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

- створення тренувально-вигульного майданчику, як частина інфраструктури міста
- формування культури у власників собак з поводженням та прибирання за ними
- зміна свідомості власників щодо правильного утримання тварин (мінімізація конфліктів із участю тварин у місті)
- безпечні умови для кожного відвідувача у парку на Пагорбі Слави

Співавтор проєкту

Білоконь Олеся Валеріївна

Фотографії

Експертна оцінка