Рівненський міський телевізійний чемпіонат «Кубок Рівного з КВН» Брав участь

Доданий
27.05.2020
Номер
27
Культура

Проведення в 2021 році у Рівному Х чемпіонату команд КВН, що є стартовим майданчиком для нових, молодих виконавців у розмовному та гумористичному жанрі та дав можливість професійного розвитку. А також представлення міста на загальноукраїнському рівні в телевізійній Лізі Сміху.

Автор проєкту
Руслан
Руслан Алексіюк
Бюджет
220 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Гагаріна, 6, Рівне

Опис

Опис проєкту

Основна мета: Відновлення в Рівному власного чемпіонату як школи для молодих колективів команд КВН, СТЕМу та стендап коміків. Підтримання традиції міського чемпіонату та надання підтримки переможцю для презентації міста на Всеукраїнському фестивалі Ліги Сміху.
Проблема: В 2019-2020 роках у Рівному не проведено чемпіонат КВН і фактично як результат в жодній з телевізійних ліг, навіть у Західній, яка базується у місті – немає ні однієї команди з Рівного. Раніше, наше місто – було одним із центрів гумористичного життя регіону. Проте в останній час потік молодих колективів, що виходять на сцену – змілів, а ті – хто все ж виступають, на жаль програють в якості підготовки колективам з інших міст. Існує реальна проблема втрати одного із напрямів роботи з молоддю, що має неабиякий вплив на формування підростаючого покоління.
Причини: На жаль в місті відсутнє конкурентне середовище та база для розвитку в даному жанрі. Останні вісім років діючі в місті Ліга КВН «Європа» та «Рівненська Ліга Сміху» - обмежували представництво саме рівненських команд кількістю 1-2 колективи в рік.
Звичайно ж, учасники успішних колективів за сім років частково припинили займатись КВН, або ж виїхали до Києва чи інших міст і працюють вже там, а в Рівному за цей час не з’явились нові команди та учасники.
Якщо не відновити постійний внутрішній чемпіонат – Рівне ризикує втратити цей жанр взагалі.
Проект: Чемпіонат повинен функціонувати у форматі вільного розіграшу в який можуть заявлятись рівненські команди, що представляють ВНЗ та НВК і ЗОШ. Розпочинатись проект повинен з Фестивалю в якому будуть відібрані 10-12 найкращих колективів. В подальшому повинні відбутись три гри ¼, згодом ½ та фінал, окремо в проведенні чемпіонату передбачено Літній Кубок КВН, що традиційно проводиться в День Конституції.
Додатково – впродовж року перед кожним з турів – відбувається Редактури та Школа КВН (чотири рази по чотири дні) в якій спеціально запрошені фахівці проводитимуть майстер-класи та навчання молодих учасників.
На завершення року в передноворічний період відбувається Зимовий Кубок в якому беруть участь кращі команди сезону та вручається путівка на фестиваль Всеукраїнської Ліги Сміху!

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Глядачами проекту та активними учасниками будуть в основному молоді люди: студенти ВНЗ І-VІ рівнів акредитації та глядачі місцевих каналів на яких відбуватиметься трансляція ігор.
В цілому у місті проживає близько 30-40 000 активної студентської молоді, якщо до цієї цифри додати школярів старших класів, а також глядачів телеканалів – то цифра осіб, що будуть мати змогу побачити проект, взяти в ньому участь зросте як мінімум втричі.
Глядацька зала КЗ «РМПК» - вміщає 720 чоловік, при умові проведення п’яти ігор (фестиваль ¼, ½, фінал, а також Літній Кубок – кількість безпосередніх глядачів буде – близько 3500 осіб.
Коли ж додати телеглядачів та користувачів соціальних мереж та інтернету загальне коло охоплених чемпіонатом може скласти більше 15-20 000 осіб.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

• Місто Рівне отримує постійний чемпіонат команд КВН як місце якісного активного відпочинку молоді та мешканців.
• Рівненська активна та талановита молодь отримує майданчик для творчих експериментів та грунт для розвитку і реалізації своїх можливостей.
• Рівне – отримує представництво команд в КВН чемпіонатах та Лігах Сміху на загальноукраїнському рівні.

Співавтор проєкту

Михальчин Микола Миколайович

Фотографії

Експертна оцінка