Сучасний МедіаПростір на Ювілейному для дітей та молоді Реалізований

Доданий
27.05.2020
Номер
20
Культура

Модернізація читального залу бібліотеки у сучасний мультимедійний простір. Створення МедіаПростору на Ювілейному як комфортного технологічного майданчика нового покоління; громадського місця безкоштовного доступу до навчальних та інформаційних послуг, духовних і культурних цінностей; креативної території реалізації творчих здібностей дітей та молоді, а також інших категорій користувачів.

Автор проєкту
Аліна
Аліна Свінціцька
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Соборна, 416, Рівне

Опис

Опис проєкту

Мета проєкту
Створення сучасного загальнодоступного технічно-обладнаного медіапростору для навчання, спілкування, проведення творчих зустрічей і дозвілля мешканців та гостей міста Рівне на базі бібліотеки-філії №3 Рівненської центральної бібліотечної системи.
Проблема
Наразі виникла гостра потреба трансформації читального залу бібліотеки в інтерактивний мультимедійний простір нового покоління для спілкування, навчання та розвитку креативних здібностей читачів.
Сучасний користувач бібліотеки має необхідність не лише в друкованій інформації, у доступі до книгосховища, а й потребує використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій в процесі пошуку та засвоєння інформації. Проте оснащення бібліотеки недостатнє, бракує належного технічного забезпечення, зручних ергономічних меблів, ремонту.
Бібліотека і зараз користується неабиякою популярністю серед мешканців мікрорайону, адже лише за минулий, 2019 рік, кількість відвідувань сягнула майже 20 тисяч. При поєднанні бібліотеки та інтерактивного мультимедійного простору буде створено сучасне середовище для вільного спілкування, розвитку творчих задумів, навчання, самореалізації і змістовного дозвілля громади, вільного спілкування й комфортного перебування в неформальному середовищі.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Проєкт розрахований на дітей та молодь, які проживають в мікрорайоні «Ювілейний», а також на інших мешканців і гостей міста Рівного.
Основні групи мешканців:
- дошкільнята та учні початкових класів;
- підлітки;
- студенти;
- батьки;
- автори книг;
- активна громадськість міста.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Громада мікрорайону Ювілейний отримає зручний, комфортний, технічно оснащений культурний медіапростір із якісним бібліотечним сервісом, в якому молодь матиме можливість більш змістовно та по-сучасному відпочивати, духовно та інтелектуально розвиватися.
В унікальному МедіаПросторі на Ювілейному, на додачу до традиційних послуг бібліотеки, з’явиться можливість організовувати та впроваджувати різноманітні неординарні новоформатні заходи та ініціативи, такі як: збори клубів за інтересами, тренінги, коворкінги, зустрічі з письменниками та відомими людьми міста, віртуальні екскурсії, презентації проєктів, театральні вистави, сімейні мультимедійні перегляди фільмів і мультфільмів у комфортному приміщенні; можливо буде пограти в цікаві розвиваючі настільні ігри, проводити різноманітні майстер-класи тощо.
Цей унікальний соціокультурний заклад можна буде відвідувати сім’ями, спілкуватися, розважатися, навчатися в ньому.
Реалізація даного проєкту допоможе збільшити інтерес підлітків та молоді до корисних культурних заходів, підвищити їхній загальний культурно-освітній рівень та комунікаційні здібності, а також може вплинути на зменшення проявів деструктивної поведінки та кількості правопорушень у мікрорайоні.

Співавтор проєкту

Крет Ольга Віталіївна, Боришкевич Ірина Петрівна

Фотографії

Експертна оцінка

Фотографії реалізованого проєкту