Тест-смужки - основа безпеки і якості життя людей з діабетом Брав участь

Доданий
01.06.2020
Номер
111
Охорона здоров'я

Проект передбачає закупівлю 960 упаковок тест-смужок до глюкометрів. Малозабезпечені дорослі та інваліди з дитинства, які мають інсулінозалежний діабет потребують державної підтримки, але наразі, не мають можливості вести моніторинг свого стану, що призводить до летальних випадків. В Рівному таких людей біля 11000 осіб з них 71 дитина.

Автор проєкту
Бюджет
880 360 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проєкту

Проблема
Держава забезпечує тест-смужками лише дітей та вагітних. Категорія дорослих та інвалідів з дитинства постійною державною підтримкою не забезпечена, що не дозволяє хоч якось контролювати перебіг хвороби.
Пропоноване рішення щодо розв'язування проблеми і його обґрунтування
Забезпечити тест смужками дорослих та інвалідів з дитинства м. Рівне, які мають інсулінозалежний цукровий діабет через Громадську організацію Рівненська асоціація по захисту громадян хворих на цукровий діабет «Діабетик», в межах передбачених «Уніфікованим клінічним протоколом первинної, екстреної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги. Цукровий діабет 1 типу у молодих людей та дорослих».
Ключові показники оцінки результату проєкту
Покращення стану здоров’я та якості життя малозабезпечених верств населення міста Рівне, які потребують державної підтримки, та наближення до стандартів лікування діабету в розвинутих країнах.
Соціальна ефективність проєкту та його загальнодоступність
Створення умов для безпечного та гідного життя однієї з найбільш вразливіших та малозабезпечених категорій населення – дорослі та інваліди з дитинства, які мають інсулінозалежний діабет. 96 осіб з діабетом безкоштовно отримають по 10 упаковок тест-смужок.
Бюджетна ефективність проєкту
Реалізація даного проекту дозволить здійснити значну економію бюджетних коштів у майбутньому на лікування загрозливих ускладнень діабету.
Інформація щодо інноваційності проєкту
У м. Рівне до теперішнього часу подібні проекти не здійснювалися.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

96 осіб з діабетом безкоштовно отримають по 10 упаковок тест-смужок.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Створення умов для безпечного та гідного життя однієї з найбільш вразливіших та малозабезпечених категорій населення – дорослі та інваліди з дитинства, які мають інсулінозалежний діабет.

Співавтор проєкту

Нечипорук Анжела Миколаївна

Експертна оцінка