Парк шедеврів всесвітньої архітектури в мініатюрі. Величезна колекція в одному місці. Відхилений

Доданий
29.05.2020
Номер
106
Комунальне господарство

Пропоную створити у нашому місті цікавий парк, де будуть розташовані мініатюрні копії відомих українських та всесвітніх пам'яток архітектури. Ейфелева вежа, Бурдж Халіфа (бурж-дубай), Софія Київська та багато інших відомих споруд. Усі будинки будуть виконані у масштабі 1:50 відносно справжніх розмірів будинків. Це може стати родзинкою міста, та буде приваблювати туристів.

Автор проєкту
Марія
Марія Мельницька
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проєкту

Місту Рівне потрібно вкладати гроші у проекти, що будуть залучати туристів, а також будуть виділятися серед існуючих. Це дасть можливість місту у майбутньому заробляти кошти на туризмі та урізноманітнити відпочинок самих мешканців.

Такі парки існують у європейських містах, багатьом із них вже більше 50-ти років. Це довга історія, бо кожен об'єкт що створюється для такого парку є витвором мистецтва. Коли парк налічуватиме 20-30 об'єктів, люди що проїжджають повз місто будуть заїжджати у Рівне щоб відвідати парк. Це чудова атракція для дорослих та для дітей.

Щоб створити такий парк, необхідно щороку його розбудовувати (так само, як було із алеєю скульптур на лебединці), тому це потребуватиме щорічних вкладень. Але те у що вкладається багато зусиль, невдовзі стає цінним, і саме на цю цінність люди приходять дивитись.

Для реалізації такого проекту особливу увагу слід приділити плануванню парку на самому початку, щоб прорахувати де, як та які пам'ятки будуть розташовані у майбутньому, адже парк буде поповнюватись новими об'єктами щороку, які переносити з місця на місце вже не вийде (або буде складно), де потрібно буде розмістити водні "озера" (наприклад, якщо поставити статую Свободи, можна оточити її водою, і т.д.)

Також необхідно відмітити, що такий парк має бути платним, з декількох причин: кожен об'єкт буде надто цінним, щоб лишати його без охорони (чи нагляду), тому територія буде закритою; за парком потрібен догляд (підстригання трави, кущів, догляд за водоймами, реновація пам'яток); також місту потрібно буде повертати вкладені кошти, щоб створювати нові пам'ятки.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Мешканці міста, та саме місто.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

У перший рік після початку реалізації цього проекту необхідно буде вирішити де саме повинен знаходитись цей парк. Це може бути частина вже існуючих парків, або зон відпочинку (наприклад Набережна, або парк Шевченка, інше), чи розпланований на зовсім новій території. Після цього необхідно буде зробити детальний проект самого парку по причині описаній вище. Після цього зробити макети перших трьох споруд.

Співавтор проєкту

Волощук Ігор Степанович

Фотографії

Експертна оцінка