Інклюзивний громадський простір для дітей Брав участь

Доданий
29.05.2019
Номер
70
Комунальне господарство

Створення сучасної "дружньої" локації в районі озера Лебедине для відпочинку і розвитку дітей з особливими потребами, які отримають можливість з користю проводити час на свіжому повітрі.

Автор проєкту
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Драгоманова, 3, Рівне

Опис

Опис проекту

Інклюзивний громадський простір для дітей

Створення сучасної "дружньої" локації, в районі озера Лебедине, для відпочинку і розвитку дітей з особливими потребами, які отримають можливість з користю проводити час на свіжому повітрі.

Проблема

Відсутній простір для спілкування, відпочинку та розвитку дітей з особливими потребами. Такі діти мало спілкуються, замкнуті, соціально не адаптовані.

Пропоноване рішення щодо розв'язування проблеми і його обґрунтування

Облаштування «локації», а саме дитячого майданчика з сучасним,и безпечним ігровим і розвиваючим обладнанням. Це дасть можливість, допомогти родинам, які виховують дітей з інвалідністю, знайомити їх з навколишнім світом, разом проводити відпочинок та заняття. Також дасть змогу особливим дітям гратись і спілкуватись поруч з однолітками.

Ключові показники оцінки результату проекту
Гармонійний розвиток , відпочинок молодого покоління українців, здоров'я нації, Безпека дітей. Забезпечення дітей майданчиком з цікавими спорудами, відповідно до їхнього віку та розвитку. Доступ до об'єкту вільний, цілодобовий.

Відмінність від інших дитячих майданчиків в м. Рівному
Проект передбачає розміщення сучасних ігрових комплексів для відпочинку, інтерактивних ігор, реабілітації та соціалізації особливих діток. Розміщення спец. спроектованих інклюзивних ігрових елементів, та безпечних покриттів.

Обґрунтування місця розташування об'єкту:
Для зручності доступу до локації було вибране місце в центральній частині міста, в парковій зоні. Вибір саме даного майданчика для реконструкції обгрунтовується його незадовільним станом, не зручними дитячими комплексами.

Матеріали використані в проекті:
Покриття майданчику виконане з відсіву з дрібною галькою, EPDM-крихта - пагорби. Лавки для відпочинку з смітниками. Майданчик огороджений "зеленим" парконом висадкою кущів граба.

Дитячі ігрові елементи:

Пропонується використання елементів як Українських виробників, так і іноземних (HAGS), так і елементів індивідуального виготовлення.
Альтанка з гойдалкою "дитина-мати"
Лави з смітниками
Гойдалка "гніздо"
2 Гойдалки для інвалідів на візках
Стенди з шрифтом брайля, мовою жестів
Мова квітів (слухова гра)
Ігровий комплекс розвиваючий логіку та спритність
EPDM - пагорби

Посилання на схожі проекти:
США - https://www.facebook.com/chastime/videos/1789668021067907/
Дніпро - https://hmarochos.kiev.ua/2018/06/28/u-dnipri-pobuduvali-inklyuzivniy-dityachiy-park-foto/
Полтава - https://www.youtube.com/watch?v=bfFNU-ndaKA

Актуальність проблеми на прикладі м. Львів - https://zaxid.net/projects/gra_ne_dlay_vsih/

Співавторами проекту є:
- Завадська Тетяна;
- Добридник Марія;
- Годун Ольга;
- Ганін Петро;
- Янок Влад.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Реалізований проект буде доступним для усіх мешканців міста. Попитом буде користуватись серед дітей з особливими потребами, та молоді міста,

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Створення інклюзивного простору в центрі Рівного, яким зможуть користуватись діти з особливими потребами, що пришвидчить їх соціальну адаптацію до зовнішнього світу. Також сучасні ігрові елементи будуть прикрашати місто.

Фотографії

Експертна оцінка