Встановлення світлофору на перехресті вулиць Соборна – Петра Могили (р-н пивзаводу) Брав участь

Доданий
28.05.2019
Номер
50
Дорожнє господарство

Встановлення світлофору на центральній вулиці міста Рівного. Район пивзаводу (вул.Соборна, 207), а саме на пішохідному переході по вул. Соборна, біля перехрестя вулиць Соборна – Петра Могили.

Автор проєкту
Оксана
Оксана Пікарська
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Соборна, 207, Рівне

Опис

Опис проекту

Найголовнішою причиною встановлення світлофору – безпека.
Вулиця Соборна – центральна вулиця міста Рівного та є найбільш завантаженою. Останні роки відрізок шляху Костел-СтадіоПаб-Пивзавод-Райдержадміністрація, досить часто доводиться перетинати до 15-20 хв. На даному відрізку дороги дуже пожвавлений рух як пішоходів, так і транспортних засобів. Особливо це стосується пішохідного переходу біля Рівненської райдержадміністрації, поблизу якого з обох боків дороги знаходяться зупинки громадського транспорту. Поруч знаходиться Рівненська гуманітарна гімназія, в якій навчається 1196 учнів. Звертаю також увагу на той факт, що саме з вулиці Петра Могили постійно відбувається виїзд транспорту, оскільки на ній розташовано багато державних структур: Рівненський районний суд, Рівненська районна поліція, Рівненська районна прокуратура, Рівненська районна виконавча служба, Рівненська РДА, Рівненська районна рада, Управління пенсійного фонду Рівненського району.
Головною причиною заторів є недотримання пішоходами ПДР, постійним рухом пішоходів, яке унеможливлює , а часом і блокує рух всього транспорту. Згідно даних Управління патрульної поліції в Рівненській області, в м.Рівне за 2018 рік саме на вулиці Соборна сталось найбільше ДТП.
І як приклад, завдяки вдосконаленню світлофорного регулювання у зоні Хрещатика в м.Київ (з населенням майже 3 млн.!!!) вдалось досягти зростання середньодобової інтенсивності руху транспорту на 19%.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Громада міста, всі учасники дорожнього руху.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Знизити загрози виникнення ДТП, а також зменшити затори на центральній вулиці міста.

Фотографії

Експертна оцінка