Відновлення ділянки парку у рекреаційній зоні озера Басів Кут Відхилений

Доданий
28.05.2019
Номер
38
Навколишнє середовище

Вказана земельна ділянка розташована у рекреаційній відпочинковій зоні на березі Озера Басів Кут. Натомість мальовнича місцевість має вигляд знищеного ландшафту. Знищено всі дерева , родючий шар грунту вивезено у невідомому напрямку. Відновлення цієї ділянки парку дозволить тисячам рівнян повернути собі улюблене місце для відпочинку.

Автор проєкту
Марія
Марія Гандзюк
Бюджет
380 150 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
В’ячеслава Чорновола вулиця, Рівне

Опис

Опис проекту

Завдяки безвідповідальності тих, хто приймав рішення про оренду і знищення зелених насаджень, рівняни втратили частину рекреаційної зони на вулиці Чорновола на березі озера Басів Кут. В рамках реалізації проекту, нами запропоновано відновлення вказаної земельної ділянки шляхом завезення родючого грунту, проведення ландшафтних робіт, відновлення знищених зелених насаджень, висадка квітів, організація зручного для рівнян місця для відпочинку на узбережжі єдиної у Рівному водойми придатної для літнього відпочинку у родинному колі.
Місце реалізації проекту: місто Рівне, вулиця В’ячеслава Чорновола, кадастровий номер земельної ділянки 5610100000:01:047:0001

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціарами проекту є всі мешканці міста, особливо сім'ї з дітьми. Завдяки тому, що у місті занехаяно більшість паркових і рекреаційних зон, містяни з низьким і середнім рівнем доходу, які не можуть дозволити собі путівок на дорогі курорти, практично втратили будь-яку можливість для якісного відпочинку в межах міста. Відновлення цієї земельної ділянки, дозволить зберегти хоча б частинку придатної для сімейного відпочинку рекреаційної території.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Проведення відповідних земляних і ландшафтних робіт, відновлення знищених зелених насаджень, дерев і квітів, дозволить на цій ділянці створити якісні умови для відпочинку Рівнян. Проведення на цій земельній ділянці опоряджувальних робіт дасть змогу людям з сім'ями, людям з особливими потребами, молоді, повернутись на улюблене місце для відпочинку на природі. Крім того, такі дії дозволять у майбутньому убезпечити громаду міста від бездумної і безвідповідальної здачі в оренду таких рекреаціних ділянок, в оренду на 49 років, що означає на практиці їх фактичну передачу у довічну власність.

Фотографії

Експертна оцінка