Відновлення ігрових павільйонів дошкільного навчального закладу №44 м.Рівне. Реалізований

Доданий
11.05.2018
Номер
8
Освіта

Ігрові павільйони ДНЗ №44 фактично зруйновані корінням дерев та потоками води: асфальтне покриття – провалилось, павільйони перекосились, шифер поламався, захисні стінки розрушились.
Якщо не відновити ігрові павільйони, то вони остаточно будуть зруйновані.

Автор проєкту
Лідія
Лідія Кузьмук
Бюджет
248 600 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Вербова, 40, Рівне

Опис

Опис проекту

Мета: провести відновлення ігрових павільйонів і надати вільний доступ у вихідні та святкові дні для дітей з особливими потребами та батькам з дітьми дошкільного віку у визначені години вихідних та святкових днів.
Проблема: У мікрорайоні «Ювілейний» міста Рівне не вистачає дитячих майданчиків та ігрових павільйонів для дітей дошкільного віку. Наявні дитячі ігрові павільйони за гігієнічними та віковими нормативами не завжди підходять батькам з дітьми дошкільного віку та дітям з особливими потребами. Прибудинкових ігрових павільйонів для ігор та відпочинку дітей не вистачає, щоб задовольнити ігрові потреби малюків, та надати можливість дітям з особливими потребами спілкуватись та гратись з ровесниками. А ті, що обладнані в окремих дворах, не завжди відповідають віковим особливостям дітей дошкільного віку та малятам з особливими потребами та інвалідністю.
Будівництво нових майданчиків йде повільними темпами та здебільшого не передбачає спорудження ігрових павільйонів, де б діти могли відпочити після активного рухового навантаження, заховатись від сонця і дощу. Існуюче ігрове обладнання не розраховане для використання його дітьми з особливими потребами та інвалідністю. Загальнодоступні ігрові споруди без постійного догляду швидко руйнується.
Рішення: Провести відновлення ігрових павільйонів (10шт.) безпечних для життя і здоров’я дітей (міцні металеві опори, сучасні дахи, захисні стінки, лавочки, цементна підлога, зручні пандуси та поручні.)

Вплив на громаду: Реалізація проекту дасть змогу дітям дошкільного віку та малятам з особливими потребами разом з батьками, що проживають у мікрорайоні «Ювілейний» нашого міста, більше перебувати на свіжому повітрі, отримати доступ до занять активною руховою діяльністю на безпечних дитячих майданчиках, відпочивати у затишних ігрових павільйонах, заховатись від сонця і негоди; формувати уважне та милосердне ставлення дітей та дорослих до малят з особливими потребами, забезпечити ігрові потреби дітей у вихідні та святкові дні, а з часом залучити, на волонтерських засадах, студентів РДГУ для організації дозвілля дошкільнят у вихідні та святкові дні.
Район, в якому розташований ДНЗ №44 (вул. Вербова та прилеглі вулиці – Г.Бухала, Ювілейна, Макарова), густонаселений, проте нові об’єкти ігрової та спортивної інфраструктури для дітей дошкільного віку створюються дуже повільно, частина з них не відповідає фізичним можливостям дітей 3-6 років. Під час прогулянок батьки малят не завжди мають можливість спілкуватися з іншими дорослими про проблеми виховання, розвитку та зміцнення здоров’я своїх дітей. Тому реконструйовані ігрові павільйони є не тільки об’єктами для розважання та ігор дітей дошкільного віку, а й місцем активного спілкування батьків про проблеми психічного розвитку і фізичного виховання малят та формування бережного ставлення дітей і дорослих до громадського майна, допоможуть зробити перші кроки по адаптації дітей з особливими потребами у суспільні взаємовідносини.
Після реконструкції та ремонту буде надано у визначені години (з 10-00 до 12-00, з 16-00 до 18-00) у вихідні та святкові дні вільний доступ до дитячих майданчиків та ігрових павільйонів для батьків з дітьми дошкільного віку. Силами працівників дошкільного навчального закладу будуть проводитьсь в останню неділю кожного місяця спортивні розваги, фести та інші заходи з дітьми, що проживають у мікрорайоні «Ювілейний», а за потреби влаштовуватись зустрічі з практичним психологом ДНЗ.

Відповідність стратегічним пріоритетам: Підтримка і розвиток інфраструктури міста, ігрової інфраструктури закладів освіти та її доступність для громадян міста, надання рівних можливостей для задоволення ігрових інтересів дітям з особливими потребами; формування екологічної культури, здорового способу життя дітей і дорослих, громадянської відповідальності членів суспільства за спільне майно є вимогою сьогодення та складовою бюджетних і цільових програм м. Рівне, які виконує управління освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Користуватися реконструйованими та відновленими ігровими павільйонами зможуть щоденно вихованці дошкільного навчального закладу №44, а у вихідні і святкові дні діти 3-6 років з батьками та діти з особливими потребами (з 10-00 до 12-00, з 16-00 до 18-00), що допоможе зміцнити здоров’я дітей, згуртувати дорослих навколо питань фізичного та екологічного виховання малят, виробити сімейну стратегію формування здорового способу життя.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Будуть відновлені 10 ігрових павільйонів на території дошкільного навчального закладу №44, що значно поліпшить не тільки якість міської інфраструктури в мікрорайоні «Ювілейний», вулиці Вербової та прилеглих до неї вулиць, а й дасть змогу якісно та безпечно організувати дозвілля та відпочинок дошкільників та дітей з особливими потребами у супроводі батьків у вихідні і святкові дні, навчити здорових дітей доброзичливого та чуйного ставитись до ровесників з особливими потребами, створити умови для обміну досвідом сімейного виховання між батьками, формувати здоровий спосіб життя юних українців та дорослих.

Фотографії