• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Озеленення, модернізація та благоустрій рекреаційної зони перед міським палацом культури На реалізації

Доданий
28.10.2021
Номер
8
Природоорієнтовані рішення

Проєкт передбачає облаштування рекреаційної зони відпочинку для мешканців міста Рівного, для відвідувачів та вихованців палацу культури.
Облаштування даної локацї міста ліквідує хаотичне паркування на пішохідній зоні, а облаштування нового покриття на ній усуне затоплення тротуару дощовою водою.
Озеленення даної території створить затишний простір для мешканців міста.

Автор проєкту
Бюджет
999 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Рівне
Адреса
вул. Гагаріна, 6, Рівне

Опис

Опис проєкту

Метою проєкту є створення сучасного безпечного рекреаційного простору з озелененням на вулиці Гагаріна.
Актуальність проєкту полягає:
- в модернізації пішохідної зони бруківкою, лежачими поліцейськими, стовпцями безпеки, що забезпечить безпечний пішохідний підхід дітей та відвідувачів до центрального входу палацу культури;
- через просівші ділянки асфальту тротуар в дощову пору перетворюється на суцільну водойму, що створює незручності для мешканців вул. Гагаріна та відвідувачів міського палацу культури;
- облаштування бокових частин алеї екобруківкою забезпечить гарну водопроникність мощення. Облаштування екопаркомість з екобруківки забезпечить гарний відтік дощової води у грунтові води в дощову погоду, а в посушливий сезон буде зменшувати температуру мощення і навколишнього середовища;
- облаштування території лавочками та смітниками ліквідує самовільну хаотичну парковку на пішохідній зоні та створить комфортну зону відпочинку;
- Озеленення кущами кизилника цієї території створить затишний простір для мешканців міста, а дерева магнолії нададуть локації вишуканості, адже ця територія біля закладу культури, який щодня відвідує більше 1000 рівнян. Також озеленення міської території зменшує градусну шкалу температури навколишнього середовища у засушливий сезон.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Цей проєкт створений для поліпшення, модернізації, озеленення рекреаційного простору та безпеки пересування пішоходів тротуарною зоною, яка межує з парковкою.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Реалізація даного проекту:
- створить нову безпечну для дітей рекреаційну зону в нашому місті;
- суттєво модернізує одну з популярних локацій серед рівнян;
- озеленення території позитивно вплине на збереження кліматичних умов та збільшить кількість зелених насаджень у місті, адаптує міське середовище до зміни клімату;
- зменшить частку водонепроникного мощення;
- підвищить стійкість екологічної системи міста.

Співавтор проєкту

Гавриленко Наталія Олександрівна

Фотографії

Експертна оцінка