Облаштування спортивного комплексу для членів територіальної громади міста. Реалізований

Доданий
16.08.2017
Номер
91
Спорт

У мікрорайоні гімназії немає жодного достатньо облаштованого спортивного майданчика для відпочинку та дозвілля дітей і молоді. Даний проект передбачає надання можливості займатися спортом молоді та дорослому населенню на свіжому повітрі, покращення якості життя та здоров’я населення, поширення здорового способу життя серед громадян.

Автор проєкту
Людмила
Людмила Радчук
Бюджет
1 249 374 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Данила Галицького, 15, Рівне

Опис

Опис проекту

Відсутність умов для всебічного культурного, фізичного розвитку призводить до серйозних негативних наслідків: пияцтво, зростання злочинності серед молоді. Водночас, спорт - це один з найбільш доступних способів підтримки і збереження здоров'я , працездатності людини та змістовного проведення дозвілля. Заняття спортом, особливо аматорські, варто розглядати не тільки як спосіб зміцнення і збереження здоров'я, але і як превентивний засіб по запобіганню антисоціальних проявів поведінки в середовищі молоді та дорослих. Цим обумовлюється актуальність даного проекту.
Одним з першочергових завдань у справі поліпшення зазначеної ситуації ми вбачаємо в необхідності облаштування спортивного комплексу. Сучасний спортмайданчик з сучасними вуличними тренажерами та міні футбольним полем спонукатиме молодь більш активно займатись спортом, здобувати навички у процесі фізичної підготовки, сприятиме зміцненню фізичного здоров'я усіх вікових категорій мешканців територіальної громади.
У мікрорайоні гімназії відсутній сучасний спортивний комплекс ( спортзал чи спортмайданчик ) на якому можуть займатись спортом всі бажаючі, незалежно від погодніх умов. На даний час такі послуги гімназія все ж надає, попри відсутність необхідної матеріально-технічної бази .
У зв’язку із недостатнім фінансуванням заклад не має можливості придбати спортивне обладнання для повноцінного зайняття спортом членами територіальної громади. Облаштування майданчика зі штучним покриттям та вуличними тренажерами сприятиме забезпеченню належного рівня фізичної підготовленості, вихованню стійкого інтересу до рухової активності та пропагуватиме здоровий спосіб життя. Облаштування спорткомплексу на території гімназії убезпечить обладнання від ймовірного руйнування вандалами, оскільки територія закладу огороджена і охороняється. Водночас всі бажаючі матимуть безперешкодний доступ до вуличного спорткомплексу .

Співавторами проекту "Облаштування спортивного комплексу для членів територіальної громади міста" є:
1. Махно Анна Володимирівна;
2. Радчук Людмила Петрівна.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Сучасний спорткомплекс буде доступний усім мешканцям територіальної громади, оскільки знаходитиметься під відкритим небом, спонукатиме молодь та населення більш активно займатись спортом, сприятиме пропаганді здорового способу життя, сприятиме зміцненню фізичного здоров'я мешканців громади.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Кожного дня сім’ї з маленькими дітьми , молодь та дорослі, особливо у вихідні дні збираються біля шкільних майданчиків, щоб поспілкуватись, розважити дітей та самих себе. Та все ж набагато більша частина підростаючого покоління та молоді залишається вдома біля комп’ютерів, телевізорів, або ж, взагалі, з чаркою біля кафе чи магазину. Здоров’я кожної нації починається з однієї людини. Але для того, щоб зробити правильний вибір, потрібні відповідні умови.
Водночас, реалізація проекту позитивно вплине на благоустрій мікрорайону, що стрімко розбудовується, та на негативні настрої мешканців через створені незручності «замороженим» довгобудом приміщення гімназії. Адже специфіка мікрорайону гімназії полягає в тому, що усі прилеглі багатоповерхові будинки вкрай обмежені у прилеглій території та не мають жодного облаштованого місця для занять аматорським спортом.