• Подання
    Подання
  • До закінчення залишилось
    Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Безпечна вулиця та комфортний простір на Словацького Реалізований

Доданий
15.08.2017
Номер
81
Комунальне господарство

Безпечний та зручний пішохідний простір в результаті встановлення 75 стовпчиків по периметру тротуару та замощення бруківки на місці старого покриття з вибоїнами площею 204м².
Також передбачено оформлення громадського простору (публічного парклету), обладненого USB розетками для вільного користування електроенергією, wifi, велопаркінгом та сучасними елементами озеленення.

Автор проекту
Вадим
Вадим Бобрик
Бюджет
245 550 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Вулиця Словацького є однією з центральних вулиць міста і часто перетворюється на хаотичну паркову, де автомобілі займають проїзну частину та пішохідну зону. Паркування автомобілів на тротуарах часто створює перешкоди для пересування пішоходів, а особливо батьків з дитячими візочками. Встановлення обмежувальних стовпців по вулиці Словацького забезпечить безпечне та комфортне пересування тротуаром, унеможливлюючи автомобілям заїзд на тротуар.
Встановлені обмежувальні стовпчики будуть виготовлені з металу висотою 0,9 метра над поверхнею, заглиблені на 0,3 метра та забетоновані. Встановлюватися стовпчики будуть з кроком 1,4 метри. Щоб уникнути травмування пішоходів через встановлені стовпці, умовою є відсутність гострих деталей, контрастність кольору відносно мощення і помітність в темну пору доби (повинні мати яскраву (краще світловідбивну) смужку у верхній частині).
Великий пішохідний потік через вулицю вимагає відповідної інфраструктури для людей. Тому в проекті передбачений перший для Рівного приклад європейської реалізації громадського простору біля проїжджої частини – парклет, оснащений WIFI роутером та двома вуличними USB розетками для вільного користування. Також проект передбачає наявність сучасного озеленення включаючи одне дерево всередині конструкції. В додатках вказані два варіанти рекомендованих проеків парклету з можливим подальшим корегуванням.
Парклет покликаний продемонструвати нову для Рівного альтернативну цінність громадського простору.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Цільовими групами є усі мешканці та гості міста.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Реалізація даного проекту сприятиме підвищенню комфорту перебування у місті мешканцям та туристам.

Фотографії