«Рівненська бігова ліга 2018» Реалізований

Доданий
14.08.2017
Номер
62
Спорт

«Рівненська бігова ліга 2018» - це серія спортивно-масових оздоровчих забігів у Рівному. Беручи участь у змаганнях, учасники будуть заробляти бали, відповідно до того, які місця вони посідатимуть у забігах. Таким чином, буде формуватися рейтинг бігунів-аматорів Рівного. Новий формат участі у стартах – це долучення до бігу ще більш широкого кола рівнян.

Автор проєкту
Сергій
Сергій Ющишин
Бюджет
237 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

У 2016-2017 роках у Рівному вже відбувалися забіги, але вони не були ніяк пов’язані між собою. З нашим проектом вже традиційні для Рівного та новостворенні забіги будуть включені до «Рівненської бігової ліги 2018».
«Рівненська бігова ліга 2018» - це серія із 7-ми забігів впродовж року, 5-ть з яких будуть заліковими, а 2 – розважально-оздоровчими. Участь в кожному із 5-ти забігів передбачає отримання учасником залікових балів, відповідно до місця яке посяде бігун-аматор. Причому не важливо, яке місце посяде учасник – перше, чи 127 – йому будуть нараховуватися бали. За 1 місце – 1 бал, за 127 місце – 127 балів. Такі бали будуть нараховуватися усім учасникам за кожну участь в 5-ти залікових забігах. Таким чином, буде формуватися рейтинг бігунів-аматорів – учасників забігів. Чим менше балів в учасника за підсумками 5-ти забігів – тим вище його загальне місце в рейтингу «Рівненської бігової ліги 2018». Відповідно до рейтингу, будуть визначені переможці та призери серед чоловіків та жінок у «Рівненській біговій лізі 2018». Для реєстрації учасників та оприлюднення рейтингу «Рівненської бігової ліги 2018» буде розроблений спеціальний веб-сервіс.
Для того, щоб долучити до участі у «Рівненській біговій лізі 2018» якомога ширше коло учасників – будуть організовані 2 незалікові забіги. До участі у них будуть заохочуватися в тому числі особи з особливими потребами.
Особливістю залікових забігів буде також те, що на кожному з них учасники, які успішно фінішують, будуть отримувати медалі в стилістиці «Рівненської бігової ліги 2018». Ті учасники, які зберуть у себе усі 5 медалей залікових забігів «Рівненської бігової ліги 2018» - отримають спеціальний трофей – підставку для розташування цих 5-ти медалей.
Головна мета проекту «Рівненська бігова ліга 2018» - масове оздоровлення населення Рівного через долучення рівнян до регулярної участі у спортивно-масових забігах.
Оскільки усі забіги «Рівненської бігової ліги 2018» є тематичними – кожен з них популяризує позитивні спортивно-оздоровчі, європейські, патріотичні та благодійні цінності.
Залікові забіги «Рівненської бігової ліги 2018»:
- Забіг до Дня Європи «Rivne Euro Run 2018»
- Благодійний нічний забіг «Rivne Night Run 2018»
- Забіг у вишиванках «Rivne Patriotic Run 2018»
- Рівненський півмарафон «Pokrova Half Marathon 2018»
- Благодійний забіг «Rivne St. Mykolas Run 2018»
Незалікові забіги «Рівненської бігової ліги 2018»:
- Благодійний забіг «Forever Young 2018»
- Традиційний забіг «Сильні духом 2018»

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Учасниками попередніх забігів, які відбувалися у Рівному, вже стали понад 2000 рівнян. Щонайменше на таку кількість будуть розраховані забіги в рамках «Рівненської бігової ліги 2018». Участь у забігах братимуть рівняни від 2-3 років до 80 років і старші, незалежно від статі. Усі забіги будуть доступні для осіб з обмеженими можливостями. Планується, що для таких категорій учасників будуть проведені окремі нагородження.
Окрім безпосередніх учасників забігів, яких планується близько 2000 осіб, проект також буде поширюватися на глядачів цих заходів, які також будуть долучені до забігів у якості вболівальників, волонтерів, мимовільних спостерігачів.
Про сам проект «Рівненської бігової ліги 2018» і окремо про забіги будуть поінформовані всі рівняни через ЗМІ. Відповідно, ідеї проекту, популяризація здорового способу життя, інформація про долучення мешканців до занять оздоровчим бігом – будуть поширені поміж усіма мешканцями Рівного, які будуть непрямими бенефіціарами проекту.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Головними результатами проекту стануть:
- залучення близько 2000 осіб до оздоровчих забігів;
- активізація спортивного волонтерства на бігових заходах проекту;
- популяризація здорового способу життя та спорту поміж людей з особливими потребами;
- цільова благодійна допомога, яка буде організована в рамках забігів проекту;
- популяризація бігу як найдоступнішого спортивного заняття для рівнян;
- промоція ідей оздоровлення населення через заняття фізкультурою та спортом;
- залучення рівнян до благодійних та соціальних програм проекту;
- промоція Рівного як міста унікальних спортивних подій;
- виховання юних легкоатлетів Рівного та області;
- започаткування нових традицій активного святкування Дня Європи, Дня молоді, Дня незалежності України, Свято Покрови та Дня Святого Миколая.

Фотографії