Фотошкола для початківців у Рівному Брав участь

Доданий
13.08.2017
Номер
41
Культура

Серія теоретичних та практичних майстер-класів з різних жанрів фотомистецтва, які підвищать рівень майстерності фотоаматорів, заохотять до професійного заняття художньою фотографією, та участі в фотоконкурсах. Майстер-класи від провідних фотохудожників міста Рівного розкриють секрети створення авторського фото в різних жанрах: портреті, пейзажі, макрозйомці,натюрморті, репортажному та арт-фото.

Автор проєкту
Олексій
Олексій Потянок
Бюджет
150 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

1 Проблеми фотоаматорів:
Місто Рівне вважається одним з найрозвиненіших у галузі фотографічного руху, має багато відомих та титулованих фотомайстрів, проводить національні та міжнародні конкурсні фотосалони. Але, на жаль, в рівненських фотоклубах усе рідше з'являються нові імена фотомитців, які поповнюють ряди учасників та переможців національних та міжнародних фотоконкурсів. При цьому значно падає загальний рівень фотографічної грамотності рівнян, відсутнє розуміння, як побудувати сюжет, художню композицію, створити саме художню фотографію, яка б конкурувала на фотоконкурсах різних рівнів з фотографами з інших міст України та світу. Але, на жаль, статистика показує, що в Рівному переважна більшість фотоаматорів ( а це близько 600 – 800 осіб) просто не знають, яким чином можна реалізувати себе в творчому плані. В більшості у початківців фото-галузі відсутні елементарні знання з основ побудови композиції, побудови лінійної та кольорової перспективи, основних теоретичних та практичних навичок для сучасного фотографа. Тому велика маса фотографій, зроблених фотоаматорами, залишаються на найнижчому любительському рівні і мало де представлена публічно. З іншого боку, чимала кількість відомих рівненських фотомайстрів бажають передати свої знання початківцям, аби фотографічний рух міста Рівного поповнював ряди новими талановитими іменами. Але для цього початківці мають оволодіти базовими теоретичними та практичними навичками фотографії , зрозуміти рівень вимог сучасного ринку фотографії. Адже сучасна фотографія може бути не тільки гарним «хобі», але ще може дати початківцю нову спеціальність – комерційного фотографа, дизайнера, редактора обробки фото, фоторепортера. Крім того, фотографія розширює світогляд людини , змушує її рухатись у подорожах та спілкуватися з іншими людьми.

2. Мета фотошколи для початківців:
«Фотошкола для початківців» спрямована саме для того, аби оживити фотографічний рух в місті Рівному, знайти талановитих фотоаматорів, які б стали на професійний рівень художньої фотографії. Саме під час лекцій відомих рівненських фотомайстрів початківці усіх вікових груп зможуть зрозуміти: що таке ази фотомайстерності, як вийти на новий рівень майстерності, як брати участь у різнопланових національних та міжнародних фотоконкурсах та прославляти традиції рівненського фотографічного руху за межами міста, області, країни. Тому відомі фотомитці Рівного розкриють початківцям секрети свого фотографічного успіху, продемонструють свої кращі фото, які отримували нагороди на міжнародних фотосалонах усього світу. Та головне – вчорашній фотоаматор, який досягнув «творчого тупику» та не знав куди рухатись далі, зможе отримати повноцінну інформацію про сучасну художню фотографію, та про шляхи творчої та естетичної самореалізації.
Згодом фотоаматори зможуть прославляти своїми професійними фотороботами Рівненщину у всьому світі - як це роблять досвідчені фотомайстри Рівного. При цьому фотографічний рух Рівненщини зможе отримати нові імена фотохудожників, та нагороди в рейтинг міста та країни.
Але головною первинною метою початківців та фотошколи є потрапляння в реалії сучасної фотографії в якій існують великі можливості для розвитку та та творчої кар’єри, шляхом участі в міжнародних фотоконкурсах. Для цього, перш за усе, фотомайстри навчать аматорів мислити творчо, створювати та впроваджувати на практиці творчі задуми. Початківці зможуть оволодіти основними практичними та теоретичними навичками фотографування в різних жанрах:портреті, пейзажі, репортажі, натюрморті, арт-фото. Фотоаматори зможуть вийти на новий художній та естетичний рівень своїх фото. Підвищити свою майстерність та творчу самооцінку.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціари проекту:
Кінцевими отримувачами нових теоретичних та практичних знань з різних жанрів фотографії стануть рівняни у віці від 16 до 70 років. Сучасна фотографія дозволяє займатися нею усі вікові групи без виключення: школярів старших класів,студентів, працівників, пенсіонерів , та усі соціальні верстви населення. Усі, хто має бажання творчо розвиватися та елементарні засоби фотографування: цифрову фотокамеру, телефон з фотокамерою, гаджети – зможуть долучитися до процесу створення самобутніх творчих фотосюжетів.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

У короткостроковій перспективі в Рівному з’явиться велика кількість початківців, які зможуть поповнити ряди рівненських фотоклубів, будуть брати активну участь у місцевих та обласних фотоконкурсах. Фотоаматори зможуть створювати власні групи по інтересах в соцмережах, для обміну набутими знаннями та навичками, робити перші творчі та соціальні проекти та представляти їх суспільству.
У довготривалій перспективі вчорашні фотоаматори зможуть робити свої перші колективні та персональні фотовиставки. Також фотоаматори зможуть отримати додаткову професію в галузі фотомистецтва, фоторепортерства, дизайну. Вони зможуть брати активну участь та перемагати в національних та міжнародних фотоконкурсах, в яких нерідко є цінні нагороди, призові гонорари, призи у вигляді фотоапаратури. Згодом початківці зможуть вийти на новий рівень художньої фотографії, отримати звання фотохудожників національної та міжнародної фотоспілок, та активно прославляти місто Рівне в галузі сучасної фотографії.