Проведення Міжнародного пленеру скульптур в дереві «БЕРЕСТ» Брав участь

Доданий
11.08.2017
Номер
33
Культура

Збагачення зон відпочинку новими об’ємними естетичними образами, формами та змістами.
Позиціонування м.Рівне як культурного та мистецького центру скульптури на міжнародному рівні.
Створення нового обличчя міста засобами скульптури. Впродовж 10 днів містяни зможуть спостерігати за процесом різьблення об’ємно-просторових композицій з дерева, які в подальшому прикрашатимуть наші зони відпочинку.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Гонтар
Бюджет
443 140 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основною метою проекту є популяризація мистецтва скульптури в дереві та позиціонування міста Рівне як осередку української/європейської сучасної дерев’яної скульптури.
Проведення ПЕРШОГО пленеру дерев’яної скульптури із залученням майстрів з різних країн (Литва, Латвія, Білорусія, Польща, Словакія, Німеччина) дозволить встановити в Рівному у відпочинкових зонах нові об’ємні форми авторства знаних митців. Це дасть можливість зробити «нове» обличчя міста і, тим самим, вона стане привабливим не лише для мешканців міста, а й туристів, гостей.
Фото скульптур в столицях/містах різних європейських країн дають можливість впізнавати їх лише за одним культурним об’єктом. Рівне, завдяки проведенню пленеру може стати також впізнаваним завдяки певним скульптурам, а також асоціюватись із культурним центром для митців-скульпторів.
Зазвичай, створення та встановлення скульптур є дороговартісним задоволенням, саме тому в європейських країнах є практика проведення пленерів, що значно здешевлює виготовлення мистецьких творів, а також створює додаткові бонуси: це можливість спілкування з митцями інших країн, сприяння створенню нових класичних форм сучасними пластичними засобами, вдосконалення техніки різьблення; це можливість мати нові контакти та налагодити культурні зв’язки між країнами. Проведення самого пленеру є цікавою мистецькою подією і дасть можливість усім бажаючим спостерігати за процесом творіння творів мистецтва.
Під час пленеру планується проведення майстер-класів для учнів художніх шкіл для популяризації мистецтва скульптури. Окрім цього, заплановано дати відчути дерево для учасників АТО (тобто мистецтво зробити інструментом реабілітації)
Виготовлення буклетів із роботами запрошених митців скульптури світового рівня також стане способом інформування якнайбільшої кількості потенційних туристів.
Висадження 30-40 саджанців бересту (одного з найміцніших порід дерева) – озеленення міста, зміцнення «легень» міста.
Пленер для скульпторів популяризуватиме мистецтво скульптури в дереві (чим завжди славилась Україна), можливо завдяки цьому заходу ми віднайдемо свого сучасного Пінзеля.

Співавторами проекту "Проведення Міжнародного пленеру скульптур в дереві "БЕРЕСТ" є:
- Гонтар Тетяна Миколаївна;
- Подолець Петро Михайлович;
- Бусленко Сергій Петрович;
- Гуменюк Іван Степанович;
- Клименко Тетяна Миколаївна;
- Ляшук Андрій Володимирович;
- Гладюк Софія Володимирівна.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Мешканці Рівного, туристи, гості міста, культурні митці України та Європи, це можливість створити культурне насліддя Рівного, України початку 21 ст.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

- виготовлення та встановлення скульптур із дерева митців – скульпторів;
- створення нових туристичних об’єктів;
- створення нових естетичних зон відпочинку;
- популяризації м. Рівного як скульптурного центру відомих скульпторів України та Європи, що зробить Рівне цікавим для містян та туристів;
- популяризації мистецтва скульптури серед молоді, проведення майстер-класів для дітей художніх шкіл та ПДМ-у;
- проведення реабілітації учасників АТО через скульптурне мистецтво;
- висадження саджанців одного з найміцніших дерев – бересту в парках міста (зміцнення «легень» міста);
- впродовж 10 днів містяни матимуть можливість наживо спостерігати за роботою майстрів.

Фотографії