ART-пательня: універсальний простір. Брав участь

Доданий
11.08.2017
Номер
32
Культура

Створення постійно діючого облаштованого згідно нових ландшафтних та архітектурних рішень критого арт-майданчика, де анонсовано будуть проходити тематичні культурні заходи:
- танцювальні вечори;
- майстер-класи;
- проведення тематичних лекцій від відомих/успішних людей;
- stand up comedy Weekend.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Гонтар
Бюджет
1 250 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Метою проекту є створення відпочинкової зони з накриттям в парковому стилі, де для рівнян пропонуватимуться тематичні заходи, що сприятимуть підвищенню їх культурної свідомості не залежно від віку, соціального становища, адже зона та все що в ній презентуватиметься буде безкоштовним. Кожен із рівнян, що має що показати чи розказати, запропонувати, матиме доступ до технічних можливостей майданчика.
На сьогодні відкритим питанням є відсутність облаштованих місць для безкоштовного проведення наповненого, інформативного сімейного дозвілля, яке б сприяло встановленню сімейних традицій, пізнанню культурних надбань.
Проведення відкритих лекторіїв, майстер-класів, занять з танців тощо сприятиме розвитку комунікації, формуванню позитивного мікроклімату в окремо взятій сімʼї, родині, етногрупі, що позитивно відображатиметься на макрокліматі міста (зокрема, впровадженні таких арт-зон у мікрорайонах, дворах тощо).
Окремий акцент буде робитись на впровадження нових доступних форм сімейного дозвілля шляхом популяризації культурних надбань, традицій етногруп, народностей, що проживають у місті Рівне, зокрема через їх народні танці.
Залучення сімей учасників АТО до таких форм відпочинку сприятиме адаптації, відновленні, зміцненні сімейних звʼязків, оскільки танець – є ефективним терапевтичним методом відновлення комунікації.
Акцент на зміцненні інституту сімʼї, зокрема сімей учасників АТО, їх соціальній адаптації, співпадає із стратегічними пріоритетами, програмами розвитку міста. А облаштування критої «пательні» дозволить за будь-якої погоди проводити цікаво час у парку.

Співавторами проекту "ART-пательня: універсальний простір" є:
- Гонтар Тетяна Миколаївна;
- Клименко Тетяна Миколаївна;
- Ляшук Андрій Володимирович;
- Гладюк Софія Володимирівна.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Усі бажаючі мешканці міста матимуть можливість користуватись послугами/можливостями, які пропонуватиме «арт-пательня». Тематичні вечори будуть цікаві для людей, які прагнуть розвитку. Будь-хто із містян, хто може і має що запропонувати на тематичний вечір, матимуть можливість це презентувати. Особливий акцент буде робитись на залучення до активних форм дозвілля сімей учасників АТО/військовослужбовців з метою сприяння їх соціалізації та зміцненню родинних зв’язків.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

• облаштування «критої» зони активного відпочинку,
• створення безкоштовної зони для активного, культурного, пізнавального проведення дозвілля,
• активізація та сприяння поширенню цікавого успішного життєвого досвіду між містянами,
• сприяння пізнанню культур малих етногруп Рівного, народностей широкими верствами населення міста, і тим самим збагачення один одного,
• сприяння активному сімейному дозвіллю у місті через танець, тематичні лекції, майстер-класи, перегляд фільмів «під відкритим небом».