Навчальні заняття для рівнян пенсійного віку “Університет третього віку” Реалізований

Доданий
11.08.2017
Номер
26
Соціальний захист

Навчальні заняття для рівнян пенсійного віку “Університет третього віку” – це проект, що має на меті впровадження принципу навчання протягом усього життя та надає можливість набути нові знання та навички для ефективного переходу до нових умов суспільного буття.

Автор проєкту
Володимир
Володимир Сінкевич
Бюджет
155 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Мета проекту – задоволення пізнавальних і культурних інтересів, збереження та підвищення інтелектуального рівня осіб пенсійного віку.
В процесі реалізації проекту для пенсіонерів міста будуть вирішені наступні завдання:
 розширення кола спілкування та обміну досвідом (зустрічі з керманичами міста, науковцями, культурними діячами, провідними спеціалістами та гостями міста);
 активізація в суспільному житті міста Рівне;
 отримання знань з напрямів:
- психологія щастя (загальна психологія, вікова психологія, соціальна психологія, конфліктологія тощо);
- фінансова компетентність;
- юридична допомога;
- комп’ютерна грамотність;
- іноземна мова;
- здоровий спосіб життя;
- арт-терапія.
Вище зазначені завдання реалізовуватимуться у форматі лекцій, семінарів, тренінгів, дебатів, майстер-класів, зустрічей, екскурсій.
Аналогічні «Університети третього віку» є поширеною практикою розвинутих країн, оскільки дозволяють залучити літніх осіб до активного суспільно-економічного життя.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціари — рівняни пенсійного віку, які матимуть відкритий доступ до участі у проекті, в подальшому набудуть статус слухача та по завершенню проекту отримають іменний сертифікат про закінчення навчання.
Навчання проводитиметься безкоштовно за графіком: 2 рази на тиждень по 2 заняття (тривалістю 2 академічні години кожне).
Охоплення бенефіціарів: набір слухачів відбуватиметься щоквартально, на кожен із 7-ми вищезазначених напрямів.
Отже, очікувана кількість слухачів — до 70 чоловік у групі. Загальна кількість учасників проекту — 1470 рівнян за 3 квартали.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

У результаті проходження навчання в “Університеті Третього віку” учасники проекту:
 отримають знання з основних напрямків психології та нові навички під час особистісно-орієнтованих тренінгів;
 підвищать фінансову компетентність, що дасть можливість ефективніше розпоряджатися власними коштами;
 отримають юридичну допомогу, що розвантажить консультаційні пункти міста;
 оволодіють комп'ютерною грамотністю, що допоможе ефективніше шукати та використовувати інформацію з глобальної мережі, проводити фінансові он-лайн операції, в тому числі по сплаті комунальних послуг, вести електронне листування та он-лайн спілкування тощо;
 отримають або поглиблять знання з іноземної мови, що допоможе підвищити рівень особистісного інтелекту, надасть нові особистісні цілі, стимулюватиме до розширення кола діяльності;
 зможуть покращити фізичний стан та отримати консультації вузько кваліфікованих лікарів.
 під час курсу “Арт-терапії” отримають ресурс для творчого розвитку особистості, покращення емоційного стану, зниження особистісної напруги, що полегшить адаптацію при переході в післятрудовий період життя.
Загалом навчання в університеті розширить коло спілкування та дозволить обмінюватись досвідом а також активізує людей пенсійного віку в суспільному житті міста Рівне.