Стерилізація безпритульних котів та кішок Реалізований

Доданий
11.08.2017
Номер
25
Комунальне господарство

Проект спрямований на зменшення чисельності безпритульних котів у м.Рівному шляхом стерилізації, що задовольнить як захисників тварин, так і їх супротивників. Стерилізацією безпритульних котів займаються виключно волонтери та опікуни тварин. Але для вирішення проблеми цього недостатньо. Всі ці фактори свідчать про необхідність створення даного Проекту.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Ковальчук
Бюджет
99 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Основною метою проекта є:
Зменшення кількості безпритульних котів на основі гуманного та відповідального ставлення до них.
Створення більш комфортних умов для життя людей та гуманного середовища для існування котів через значне зменшення чисельності безпритульних котів.
Зміна громадської думки у бік цивілізованого, гуманного та етичного ставлення до тварин, що благотворно вплине на моральний клімат у місті.

На базі КАТП 1728 в 2012 р. створено Центр стерилізації тварин, де успішно реалізується програма по стерилізації безпритульних собак. Про це свідчать дані підрахунку безпритульних собак в місті Рівному. Якщо в 2015 році нарахували 1605 безпритульних собак , то в 2016 році - 792, тобто їх кількість зменшилась вдвічі. В більшій мірі, це результат діючої програми по стерилізації безпритульних тварин. На даний час на території Центру неможливо стерилізувати і утримувати котів в післяопераційний період. Саме тому виникає необхідність даного проекту по регулюванню чисельності безпритульних котів гуманними методами.
В основу проекту покладено методику стерилізації безпритульних котів з поверненням тварин на місце існування для стабілізації чисельності популяції.

Реалізація проекту повинна здійснюватися гуманними методами за умови виключення жорстокого поводження з тваринами відповідно до діючого законодавства України.
До пунтка стерилізації безпритульну кішку доставляє опікун або волонтер. Ветеринарні процедури з тваринами, які можуть заподіяти їм біль, повинні проводитися в умовах знеболювання, за винятком тих процедур, що відповідно до ветеринарних правил виконуються без анестезії. Післяопераційна перетримка триває 7 днів та здійснюється в пункті стерилізації або опікуном.
Під час стерилізації тварини підлягають візуальній ідентифікації. Після стерилізації та перетримки можуть бути прилаштовані в нову домівку, передані опікуну або повернуті волонтером до попереднього місця помешкання.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Мешканці та гості м.Рівного

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Виконання проекту дасть можливість забезпечити:
1) зменшення чисельності безпритульних котів;
2) підвищення рівня безпеки і комфортності середовища існування людини та безпитульних тварин;
3) забезпечення суспільного спокою і підвищення моральності;
4) поліпшення естетичного вигляду м. Рівного;
5) зниження аварійності на дорогах;
6) підвищення міжнародного іміджу Рівного в результаті дотримання міжнародних стандартів поводження з тваринами.

Фотографії