Центр сенсорно-креативного розвитку дітей віком 3-6 років, зокрема дітей з малозабезпечених сімей Реалізований

Доданий
11.08.2017
Номер
23
Культура

Створення сучасної сенсорно-креативної кімнати для дітей від 3 до 6 років зі спеціальним оснащенням і різними видами стимуляторів, дасть можливість розвивати у дітей сенсорику та вестибулярні рецептори, що є основою нестандартного ( креативного) мислення. Дидактичні ігри за системою Монтессорі, органічно вплинуть на розвиток дрібної моторики і пам'яті.

Автор проєкту
Олена
Олена Трембицька
Бюджет
248 760 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Стрімкі зміни у свідомості людей обумовило необхідність нового підходу до виховання і розвитку дітей дошкільного віку, адже, як відомо, те, що закладено у дитину до 5 років не наздоженеш протягом життя. Всі ми прагнемо, щоб наша держава була процвітаючою, але такою її можуть зробити творчі, креативні, високо моральні люди. Для того, щоб цих людей ставало більше, необхідно створити умови, що відповідають запитам часу і вдосконалюють процес сенсорно-креативного розвитку уже з раннього дитинства.
Наше завдання залучити до сучасного яскравого пізнання світу якомога більше дітей, зокрема дітей з малозабезпечених сімей, навчання у яких проводитиметься (понеділок, середа), а також дітей з особливими потребами заняття (вівторок).
В перспективі на основі реалізованого проекту у Центрі сенсорно-креативного розвитку дитини плануємо проводити майстер-класи, воркшопи (навчаючі міроприємства) для студентів, на яких вони самостійно отримуватимуть знання, навички і вміння роботи з сучасним дидактичним оснащенням, і зможуть надалі поширювати цей практичний досвід у своїй діяльності..
Отже, наш проект має на меті осучаснити процес творчого розвитку дитини дидактичними іграми за системою Монтессорі (блоки циліндрів, коробочки — сортувальниці, тренажери для дрібної моторики, рамки з різноманітними видами застібок, модулі-лабіринти для двох рук, різноманітні настінні модулі, спеціальні полиці для матеріалів).
А також створити спеціальний сенсорний простір, що дасть можливість розкрити нові рівні мислення, пам'яті і творчих процесів (обіймально-стискальна машина “Сквізер”, сенсорні кульки, пазл-боли, м'які пуфи з гранулами, спеціальне покриття, тренажер “тунель”, сухий басейн з прозорими кульками, розвиваюча дошка “Бізіборд”, столик для пісочної анімації тощо)
Проектом передбачається осучаснити дошкільне виховання у нашому місті, завдяки громадському бюджету, зробити необхідний, якісний, високоефективний внесок у креативний розвиток дітей різних соціальних груп. Створити центр для сучасного практичного навчання батьків, студентів, педагогів.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Результатами проекту “Центр сенсорно-креативного розвитку дітей від 3 до 6 років”, зможуть користуватись діти дошкільного віку всього міста (понеділок, вівторок, середа) їхні батьки, для яких проводитимуться консультації практичні заняття, взаємообмін думками.
А також студенти Рівненського гуманітарного університету, вихователі, логопеди, психологи міста для проведення майстер-класів, інтерактивних навчань, воркшопів.
Нашому місту необхідні сучасні зразки європейського підходу до розвитку дитини, що постійно перебувають у часовому вимірі “Тут і зараз” і вільно адаптуються до кожної дитячої особистості.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Реалізований проект дасть нову можливість дітям нашого міста яскраво розвиватись, самостверджуватись, пізнавати СЕБЕ і навколишній світ.
Центр сенсорно — креативного розвитку відкриє нові підходи до процесу дошкільного виховання і стане центром практичних навчальних міроприємств для батьків, студентів РДГУ, викладачів тощо.
Центр сенсорно - креативного розвитку дітей від 3-6 років — це позитивна енергія, фізіологічний розвиток, впевненість, емоційний баланс, пропріоцептивна стимуляція (відчуття свого тіла).
В разі реалізації проекту перш за все будемо дякувати Богові за те, що люди у нашому місті пробудилися і поряд з важливими матеріальними проектами тротуари, дороги, доріжки, клумби, майданчики, тощо ... - підтримали наш проект сенсорно-креативного розвитку дитини як чудову інвестицію в майбутнє.

Фотографії