Облаштування пониження тротуарів та встановлення тактильної плитки на пішохідних переходах Реалізований

Доданий
10.10.2016
Номер
449
Дорожнє господарство

Проект має на меті облаштування пішохідних переходів для людей з особливими потребами – погано зрячих, інвалідів на візках для більш комфортного пересування містом, тобто встановлення тактильних плит та встановлення понижених бордюр.

Автор проєкту
Юлія
Юлія Коваль
Бюджет
200 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

У місті Рівному проживає 15214 громадян з обмеженими фізичними можливостями.
Наше місто не обладнане належним чином для зручного пересування людей з особливими потребами . Гостро постала проблема про непристосованість тротуарів ,вони є досить високими,спуск з тротуару на проїжджу частину та підйом не можна подолати самостійно,лише зі сторонньою допомогою. Траплялись випадки травмування людей,які самостійно прагнули подолати шлях.
Облаштування понижених тротуарів та встановлення тактильної плитки на пішохідних переходах у зазначених місцях дозволить зручно та самостійно пересуватись вулицями м Рівного не відчуваючи дискомфорт та не боячись за своє життя.
У сучасному суспільстві, в якому повинні існувати рівні можливості для всіх користувачів, найважливішими показниками якості є комфортність їх життєдіяльності. Тому створення безбар’єрного середовища забезпечить вільне пересування людей з обмеженими можливостями. Функціонування в таких умовах дозволяє громадянам з особливими потребами вести незалежну ні від кого життєдіяльність.
Мета: забезпечення високої якості обслуговування, шляхом створення умов для легкого пересування людей з обмеженими можливостями , а саме: облаштування пониження тротуарів та встановлення тактильної плитки на пішохідних переходах.
Основним завдання даного проекту є створення комфортних умов та покращення надання соціальних послуг маломобільній категорії населення міста Рівного.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Люди з обмеженими можливостями (інваліди на візках та люди які мають проблеми з зором), мами з колясками, велосипедисти.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Встановлення та/або реконструкція існуючих бордюр пішохідних переходів, тобто встановлення тактильної плитки та пониження бордюр до 2 см з обох сторін пішохідного переходу.
Очікуємо що встановлення тактильної плитки та пониження бордюр полегшить пересування осіб з особливими потреба в межах міста.
Облаштування пониження тротуарів та встановлення тактильної плитки на перехрестях та пішохідних переходах в межах міста, а саме по вулицях: Соборна- пл.. Театральна (пішохідні переходи навпроти підземного переходу та навпроти ринку речового), Соборна-Симона Петлюри (пішохідні переходи біля ТЦ «Злата Плаза», потребують вдосконалення та переробки), перехрестя – Соборна-Чорновола-Міцкевича (центр міста та біля ТЦ «Вікторія»), пішохідний перехід по вул.. Міцкевича (навпроти кафе ‘Три слона’), пішохідний перехід по вул Міцкевича (поблизу кінотеатру «Україна»), Соборна-Пушкіна(пішохідний перехід), перехід пішохідний Чорновола-Котляревського- О. Новака, вул.. Чорновола (пішохідний перехід біля Міської дитячої лікарні), перехрестя Чорновола-Басівкутська-Карнаухова, перехрестя – Соборна-Князя Володимира-Княгині Ольги, Соборна - Клима Савури - Соломії Крушельницької – Київська (перехрестя), Грушевського-Орлова (пішохідний перехід), вулиця Київська, пішохідний перехід біля центрального автовокзалу та біля Бібліотеки для юнацтва, Київська – Данила Галицького-Костромська (перехрестя), Вулиця Київська 69(навпроти обласної лікарні), Міцкевича-Пушкіна перехрестя, проспект Миру – Симона Петлюри (перехрестя), проспект Миру – Шевченка (перехрестя), проспект Миру – Набережна (перехрестя), Набережна – Гетьмана Сагайдачного (перехрестя), Пересопницька (перехрестя), Соборна – Небесної Сотні, Соборна – Софії Ковалевської (пішохідний перехід), Соборна – Дворецька (пішохідний перехід), Соборна – Петра Могили (пішохідний перехід), Соборна – Коперника (пішохідний перехід), Соборна – Дубенська (пішохідні переходи), Соборна – Коцюбинського (пішохідний перехід), Соборна – Гур’єва (пішохідний перехід), Дубенська – Коротка (пішохідний перехід), Дубенська – Яворницького (пішохідний перехід), Дубенська – Чернишова, (пішохідний перехід)