Від мамонтів до Рівного. Історичними стежками міста. Реалізований

Доданий
07.10.2016
Номер
439
Культура

У ході реалізації Проекту планується створення бази даних про історичні місця Рівного; розробка та встановлення вказівних знаків, інформаційних стендів, інформаційних буклетів, створення туристичних маршрутів. У рамках Проекту планується створити мобільний додаток, що будуватиме маршрут за заданими параметрами.

Автор проєкту
Михайло
Михайло Балик
Бюджет
819 800 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Проблема: низька якість контенту про історичні місця Рівного та про їхнє місце розташування, відсутня інформація про міфологеми та легенди міста, а також не відображена своєрідність та унікальність міста.
Основна мета: створити інформаційну базу даних про історичні місця Рівного та про їхнє місце розташування. Підвищити самоусвідомлення значимості міста та популяризація історико-культурної спадщини Рівного, міфів та легенд, що сприятиме розвитку туристичної галузі міста.
Шляхи реалізації: Шляхами вирішення проблеми є збір інформації про історичні місця, об’єкти археології Рівного (вулиці, будинки, де жили відомі люди, або просто старі будинки, які пов’язані з певною епохою. Місця, які зруйновані, але відігравали колись важливу роль у житті міста), створення бази даних та сайту, де буде зберігатися зібрана інформація. Також Проект передбачає розробку мобільного додатку, що будуватиме маршрут за заданими параметрами, наприклад: історичні місця Рівного польського періоду або парки та місця відпочинку Рівного.
До збору інформації варто залучити мешканців міста, краєзнавців та істориків, через організацію публічних консультацій, що дасть можливість кожному мешканцю міста долучитися до створення спільної історичної бази Рівного. Потрібно предбачити можливість залучення через елктронні інструменти (он-лайн форми і т.п.) та пряму комунікацію з мешканцями (публічні заходи, консультаційні пункти, урбан кафе і т. п.).
Окремо потрібен збір вже існуючих та напрацювання перспективних міфологем та легенд міста для більшої туристичної привабливості та міфологізації міста.
Мобільний додаток буде виконувати функцію навігатора для кращої орієнтації по місту. Фунціонал Додатку дозволятиме задати параметри пошуку потрібних об’єктів, їх місце розташування на карті та побудувати найбільш зручний маршрут по цим місцям. Окрім того, можна буде обрати найбільш популярні маршрути, що є цікавими для туристів. Також Додаток буде сканувати QR-код з інформаційного стенду, що буде розташований біля місця, після чого на екрані смартфону буде висвітлена повна інформація про місце, пам’ятку, будинок, вулицю, а також сучасне фото даного об’єкту (фото повинен робити фотограф, у якого є досвід панорамних зйомок та зйомок будівель), місця, так як вони виглядали раніше, і зображення яких збереглися; інформацію про людей, які пов’язані з цим місцем, будинком, вулицею. Цю інформацію додаток стягуватиме із попередньо створеного сайту, на якому буде вся зібрана інформація про історичні місця Рівного. Мобільний додаток повинен містити в собі QR-сканер. Додаток повинен функціонувати на трьох платформах: IOS, Android, Windows.
Проект передбачає розробку дизайну та створення інформаційного стенду. Дизайн стенду повинен стилістично відповідати брендінгу Рівного. Зокрема використовувати кольори з такими кодами: C 82 M 26 Y 33 K 1 ; С 100 M 0 Y 0 K 85 ; C 0 M 0 Y 0 K 10 ; C 0 M 100 Y 100 K 0. Інформація на стенді повинна бути двома мовами українською та англійською. Стенд з інформацією про об’єкт та QR-кодом, повинен бути розміром 50х80 см.
Інформаційні стенди повинні розміщуватися біля історичних місць Рівного, а саме: старих будинків, які належать до певної епохи, старих вулиць, визначних пам’яток, місць, які зруйновані, але відігравали колись важливу роль у житті міста. Загалом має бути розміщенно 150 інформаційних стендів. 120, які будуть кріпись на будівлях і 30, які будуть стояти біля історичних пам’яток.
Також Проект передбачає розробку дизайну та створення вказівних знаків (40 шт.). Вказівні знаки будуть розміщені в центрі міста, а також на автовокзалі, автостанції “Чайка”, залізничному вокзалі та неподалік від історичних місць.
Інформаційні таблички та вказівні знаки повинні бути ковані та виготовлені із високоякісного металу.
Проект передбачає розробку та виготовлення інформаційних буклетів (100000 шт.), на яких буде зображена мапа Рівного з 10 місцями, які варто відвідати в Рівному. Також буклет міститиме коротку інформацію про об’єкти. Ці 10 місць визначаються інтернет голосуванням. Розповсюджуватися такі буклети будуть в ЦНАП, приміщеннях оранів місцевого самоврядування, бібліотеках, театрах і т.п. Окрім цього буде електронна форма буклету, для поширення через мережу інтернет.
Інформаційний буклет має мати двох складну форму, на титульній стороні розміщуватиметься логотип Рівного. На внутрішній стороні зображена мапа Рівного з 10 місцями, які варто відвідати в місті, та короткий опис об’єктів, місць. На тильній стороні повинні бути розміщені адреси готелів міста, а також автовокзалів, залізничного вокзалу, аеропорту та номери маршрутних таксі, якими можна дістатись до потрібного місця.
Формат інформаційних буклетів має бути 1/3 А3, розмір у складенні 140х210.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Цільовими групами є мешканці та гості міста (туристи).

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Реалізація даного Проекту сприятиме розвитку історико-культурної та туристичної галузі в місті, спростить пошук інформації про історичні місця Рівного, а також піднесенню культурного рівня мешканців міста.
Також реалізація цього Проекту зробить місто привабливішим для туристів.