Демократія в графіці Відхилений

Доданий
07.10.2016
Номер
438
Культура

Проектом передбачено створення “Муралу” в місті Рівне на тильній стіні будинку №3 який розташований по вул. Словацького 3. Який в свою чергу стане поштовхом для розвитку сучасного вуличного мистецтва та арт демократії. Мурал-арт є популярним видом мистецької діяльності в інших містах України та світу.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Сущик
Бюджет
51 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Проблема. Розвиток культурного просту в міста Рівне.
Проект передбачає конкурсний відбір ідей “Муралу”. Основна мета перед художником - муралістом це - попрацювати із локальною спільнотою і зробити арт об'єкт, що розповідатиме частково забуту історію конкретного місця і публічного простору навколо. Макет арт об'єкту буде опублікований в соцільних мережах де користувачі зможуть віддати голос за той чи інший макет, також голосувати можна буде в сигнальних пунктах.
Коли мова йде про міський простір, постаті, яких ми звикли бачити є зазвичай політиками та зірками естради ( в найкращому випадку це письменники класики). Однак кожне місце, кожний будинок міста, кожний район володіють своїми особливими історіями. Візуалізувавши їх, ми зробимо міський простір міста Рівне особливим і впізнаваним, зможемо розповісти нашу особливу історію іншим. Також відбудеться зустріч художника - мураліста з локальною спільнотою з метою діалогу зі суспільством.
“Мурал” або стінопис — різновид монументального і декоративного малярства, що виконується безпосередньо на стіні або на штукатурці, закріпленій на стіні, в якому фігуративні образи й декоративні орнаменти підпорядковуються архітектурним формам. У стінописі користуються різною малярською технікою: фреска, альсекко, енкавстика, темпера, клейові фарби, олія; за новіших часів — синтетичні ґумові фарби тощо.
“Мурал” повинен відповідати стилістиці урбаністики та постмодерну. “Мурал” буде розташований на тильній стіні будинку №3 що розташований на вул. Словацького 3.
В довоєнний період ця будівля була домівкою видатних лікарів Прохорових, сина та батька. Батько під час першої світової війни мав великий авторитет оскільки одночасно був і хірургом і акушером-гінекологом, приймав роди та робив різні операції. Син в свою чергу став професором і очолював медичну кафедру в Познані.
“Мурал” повинен стати візитівкою, як двору так і креативною локацією центру міста Рівне.

Вимоги до стіни-полотна :
1) Демонтаж старого покриття стіни;
2) Підготовка стіни для нанесення нового малюнку;
3) Нанесення стінопису.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Цільовими групами проекту є мешканці та гості міста.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Результатами будуть створення першого в Рівному “Муралу” і таким чином започаткування в місті мурал-арту. Проект стане початковою точкою розвитку культурного простору міста.