«Всеукраїнський хореографічний фестиваль, до Міжнародного дня танцю, з історичною складовою» Реалізований

Доданий
04.10.2016
Номер
415
Культура

- Проведення «Всеукраїнський хореографічний фестиваль, присвячений Міжнародному дню танцю» із залученням великої кількості обдарованої молоді, дітей Рівного та інших регіонів України, а також вимушених переселенців із зони АТО та дітей військовослужбовців.
Ознайомлення великої кількості обдарованої молоді та дітей з історико-культурною спадщиною Рівного.

Автор проєкту
Тарас
Тарас Лагнюк
Бюджет
670 548 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту

- Естетичне та культурне виховання дітей, молоді та населення в цілому, як необхідної частини розвитку здорового суспільства;
- Розвиток обдарованої молоді та популяризацію хореографічного мистецтва;
- Ознайомлення творчих дітей з історико-культурною спадщиною регіону та розвиток туризму в Рівному;
- Залучення вимушених переселенців із зони АТО та дітей військовослужбовців до загальноміського свята задля кращої соціальної адаптації в регіоні; залучення людей з обмеженими можливостями.

Проблема, на вирішення якої він спрямований

Недостатня увага культурно-естетичному та фізичному вихованню дітей, молоді і населення в цілому, що призводить до неможливості формування та становлення нової генерації креативних молодих українців з високими моральними та духовними цінностями.

Запропоновані рішення:

- Проведення конкурсу із залученням великої кількості молоді та дітей Рівненщини та інших регіонів України.
- Проведення святкових концертних заходів для мешканців Рівного та гостей міста, присвячених «Дню танцю».
- Ознайомлення обдарованої молоді та дітей з історико-культурною спадщиною Рівненщини та сприяння їх зацікавленню історичним минулим регіону.
- Розвиток та підвищення професійного рівня майстерності хореографів, керівників та учасників аматорських колективів з метою подальшого виховання цікавих цілеспрямованих особистостей.
- Залучення вимушених переселенців із зони АТО та дітей військовослужбовців до загальноміського свята, задля кращої соціальної адаптації в регіоні. Залучення людей з обмеженими можливостями.

Пояснення щодо того, чому саме це завдання повинно бути реалізоване і яким чином його реалізація вплине на подальше життя мешканців
. Естетичне та культурне виховання дітей, молоді та населення в цілому – необхідна частина розвитку здорового суспільства.
Історико-культурна складова частина програми фестивалю дозволяє зацікавити нове покоління історичним минулим нашого краю та сприяє вихованню національної гідності Це необхідна складова становлення нової генерації креативних молодих українців з високими моральними та духовними цінностями, що прагнуть самовираження.
Участь у фестивалях та конкурсах – це додаткова мотивація для талановитих дітей та обдарованої молоді для всебічного розвитку. Це обмін досвідом та відкрите спілкування в неформальній обстановці свята.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Всі мешканці регіону та гості міста будуть мати можливість долучитися до святкування «Міжнародного дня танцю» та ознайомлення з творчістю молодих талантів Рівного та інших регіонів України. Рівняни, що займаються хореографією одержать можливість безпосередньо взяти участь у конкурсі та ознайомитися з історичними місцями Рівненщини. Все це, беззаперечно, сприятиме естетичному, культурному, фізичному вихованню дітей, молоді та населення в цілому.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Хореографія, як метод виховання молодого покоління, дозволяє всебічно розвивати дітей фізично та духовно. Цікава, впевнена в собі особистість, яка наповнена любов’ю до мистецтва танцю та до світу в цілому; танцівник, що прагне розвитку та цінує вкладені сили; дисциплінована людина, яка поважає себе та інших – ось головна мета гармонійного розвитку кожної дитини. Молодь з дитинства привчається багато працювати над собою. Тренування та репетиції займають багато часу та вимагають великої віддачі, і як наслідок, молодь, так-би мовити, «відірвана» від вулиці, підвалів, негативного впливу неблагополучних однолітків. Це є чудовою профілактикою тютюнопаління, алкоголізму, вживання наркотиків.
Проведення «Всеукраїнський дитячий, молодіжний хореографічний фестиваль, присвячений Міжнародному дню танцю, із програмою ознайомлення дітей та молоді з історичною спадщиною Рівного», що сприятиме естетичному, культурному, фізичному вихованню дітей, молоді та населення в цілому. Залучення дітей вимушених переселенців з території АТО.