Мобільний завод з переробки автомобільних покришок. Відхилений

Доданий
04.10.2016
Номер
407
Комунальне господарство

Виготовлення та облаштування міста екологічним покриттям виготовленим з вторинної сировини. При правильній переробці використаних шин та полімерів, вони зберігають хімічні властивості матеріалу та можуть стати відмінною дешевою сировиною для її повторного використання: полімерної крихти, металу, текстильного та металевого корду, тощо. При цьому, зберегти навколишнє середовище.

Автор проєкту
Борис
Борис Рощина
Бюджет
960 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Завод по переробці шин та полімерів, дасть можливість зменшити забруднення навколишнього природного середовища, звільнитись від викиду шкідливих відходів у атмосферу під час спалювання поліетилену та покришок (завдяки сучасним технологіям). Місто отримає екологічний розвиток та додаткові надходження до бюджету з переробки та реалізації полімерної крихти, з якої можна виготовляти корисні речі для нашого міста.
Властивості одержуваних гум практично не відрізняється від властивостей звичайної гуми, виготовленої з свіжих каучуків, у результаті значно знижується собівартість продукції.
Будучи дешевою сировиною, гумовий порошок з розміром частинок до 1,0 мм широко застосовується в дорожньому будівництві при модифікації бітуму, використовуваного для приготування асфальтової суміші. В даний час для цих цілей застосовується дорогий полімер ДСТ — 30, гумові порошки необхідної фракції стоять в 6-7 разів дешевше. Крім того, в результаті модифікації бітуму гумовим порошком помітно поліпшуються фізико-механічні властивості асфальту: міцність, стійкість до удару і розтріскування полотна, морозостійкість, а також збільшується термін експлуатації асфальтного покриття у 2 — 2,5 рази.
Порошкова гума з розміром частинок від 0,6 мм до 0,8 мм є досить ефективною при виготовленні різного роду антикорозійних паст і мастик, які наносяться на днища автомобілів та інші металеві вироби для захисту від корозії. Вона застосовується при виготовленні звукоізоляційних і вібропоглинаючих матеріалів.
У будівництві гумова крихта широко застосовується для виготовлення гідроізоляційних покриттів, рулонного покрівельного матеріалу, гумового шиферу і резиночерепицы.
На основі гумових порошків можуть виготовлятися різні гумові формові деталі, залізничні і трамвайні переїзди, обмежувачі швидкості руху автотранспорту типу «лежачий поліцейський».
З гумової крихти з розміром частинок від 0,6 до 1,2 мм у суміші з текстилем виготовляють сорбенти для збору нафти та нафтовмісних продуктів з поверхні води і грунту.
Своє застосування гумова крихта знаходить у будівництві сучасних футбольних полів зі штучним трав’яним покриттям і підлогові покриття для спортивних споруд, легкоатлетичних манежів.
Крім того, з подрібнених відходів гумового виробництва і зношених автомобільних шин можуть бути виготовлені різні гумові технічні вироби для будіндустрії, сантехніки, плити для підлог промислових будівель і тваринницьких ферм і багато інші вироби.
Покриття та вироби виготовлені з гумової крихти (перероблених покришок) екологічно чисті, довговічні, естетичні, еластичні, легко монтуються, дуже легкі у догляді, травмобезпечні, рекомендовані для дитячих та спортивних майданчиків. Виготовляються в різних кольорах, можуть монтуватись практично на будь-яку тверду поверхню та витримують температуру -40С до +65С.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Усі мешканці міста та його гості зможуть оцінити переваги указаного проекту.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Вторинне використання шин та поліетилену, їх утилізація – найкраще вирішення проблеми навколишнього середовища (розкладання указаних матеріалів займає не менше 100 років).
Зношені покришки являють собою досить цінну полімерну сировину: в 1 тонні шин міститься близько 700 кілограмів гуми, яка може бути повторно використана для виробництва палива, гумотехнічних виробів і матеріалів будівельного призначення. У той же час, якщо спалити 1 тонну зношених шин, то в атмосферу виділяється 270 кг сажі та 450 кг токсичних газів (із загального числа всіх покришок та поліетилену в світі переробляється лише близько 20%). Те ж саме можна сказати і про поліетилен, який вже утворив сміттєвий острів у світовому океані.
З указаного матеріалу можливо отримати:
- нові автомобільні шини;
- покриття для доріг;
- тротуарну гумову плитку, яка набагато стійкіша від бетонної плитки;
- покриття для вело доріжок, бігових доріжок;
- безпечне покриття для дитячих майданчиків;
- гумове покриття металевих конструкцій;
Покрівля гумовою крихтою дитячих майданчиків, тренажерних залів, актових залів, спортивних майданчиків, тощо, безшовне, антиблікове, не має запаху та абсолютно безпечне. Також, у привілеях воно має зносостійкість та довговічність, порівняно з іншими матеріалами, не деформується, має пружність та ударостійкість, водонепроникне, що робить його прекрасним матеріалом для використання на відкритому повітрі, стелиться без швів, що не дозволяє волозі проникати та сміттю, широкі дизайнерські та декоративні можливості та багато інших плюсів.
- Покриття можна виготовити:
- - як м'які, так і тверді по щільності;
- - водонепроникні, або з пропуском води (дренажні);
- - тонкі й товсті;
- - як безбарвні (чорні), кольорові, або чорні з вкрапленнями різного кольору;
- - з гарним зчепленням, так і більш слизькі;
- - з малюнком або без нього;
- - одношарові або з декількома шарами;
- - для укладання на м'яку основу (ґрунт) або тверде;
- - з сполуками (втулкові, замкові) або без них.

Фотографії