Набережна алея: благоустрій біля річки Устя Брав участь

Доданий
30.10.2021
Номер
15
Благоустрій зелених зон

Створити громаді міста безпечні та комфортні умови відвідування зелених зон міста, зокрема здійснити благоустрій набережної алеї вздовж річки Устя (поруч з будинками 1-6 вул Набережна).

Для цього необхідно доповнити простір пішохідної набережної-алеї саме здійснити мощення безшовної тротуарної плитки, додати освітлення, лави, урни для сміття.

Автор проєкту
Володимир
Володимир Жирик
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Рівне
Адреса
вул. Набережна, 1Б, Рівне

Опис

Опис проєкту

В місті Рівне вздовж річки Устя в 2018 році між бул.Сагайдачного та Пр.Миру було проведено реконструкцію паркової зони, проте проміжок між вул. Г.Сагайдачного та вул. Пересопницька алея вздовж річки залишилась без реконструкції. Мешканці житлового кварталу та представники бізнесу періодично власними силами упорядковували зелену територію, проте щоб зробити її безпечною потрібно значне фінансування.

На території парку немає жодного встановленого ліхтаря, лави для відпочинку, урн для сміття. І що найбільш небезпечно – алея викладена рельєфно-об’ємною плиткою (бруківкою) площею 860 м.кв., відстанню в 2-3 см між собою, що значно підвищує ризик травмування людей похилого віку, дітей, жінок на підборах, з дитячими візочками. Особливу небезпеку таке мощення несе і для людей, які користуються самокатами, роликами, велосипедами. Зокрема в кінці алеї – відсутній пандус для безпечності та зручності пересування маломобільних груп населення.

Отож,

МЕТА проєкту: створити безпечний та комфортний простір пересування та відпочинку, зокрема здійснити благоустрій набережної алеї вздовж річки Устя (поруч з будинками 1-6 вул Набережна).

Завдання:

Вздовж набережної алеї біля річки Устя (вздовж будинків 1-6 вул. Набережна) замінити тротуарне мощення на безшовну плитку-бруківку (615 кв.м.), встановити пандуси, встановити 4 ліхтарі, 4 лави для відпочинку, 3 урни для сміття.

Проєктом враховано принципи сталої мобільності в містах, де перевага надається пішохідному руху, та не заборонена для пересування велосипедами, самокатами.

Проєкт «Набережна алея: благоустрій біля річки Устя» відповідає Стратегічній цілі №3 Місто, соціально-орієнтоване на мешканців, у якому безпечно та затишно. Операційна ціль 3.3. Розвиток рекреаційних та екологічних зон, завдання – створення екологічних та затишних зон у місті для відпочинку та прогулянок.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Через парк та алею вздовж річки постійно проходять як мешканці житлового кварталу, так і мешканці та гості міста, які є відвідувачами чи то міського продуктового ринку, чи то залізничного вокзалу.

Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами проєкту:
Найчастіше - мешканці навколишніх будинків – понад 4000 осіб:
- чоловіки 44%, жінки 56%
- люди похилого віку 35%
- сім’ї з дітьми до 14 років - 20%

Мешканці та гості міста Рівне - відвідувачі навколишніх суб’єктів господарювання – понад 10000 осіб
- чоловіки 44%, жінки 56%
- люди похилого віку 35%
- чоловіки та жінки середнього віку - 20%
- сім’ї з дітьми до 14 років - 20%

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Вздовж набережної алеї біля річки Устя (вздовж будинків 1-6 вул. Набережна, між вулицями Г.Сагайдачного та Пересопницькою):
- встановлено 615 кв.м. тротуарного безшовного мощення (безшовна плитка-бруківка),
- встановлено 2 пандуси,
- встановлено 4 ліхтарі,
- встановлено 4 лави для відпочинку,
- встановлено 3 урни для сміття.

Співавтор проєкту

Трофімчук Антон Сергійович

Фотографії

Експертна оцінка