Облаштування спортивного багатофункціонального майданчика з штучним покриттям на території ЗОШ №10 На реалізації

Доданий
24.05.2021
Номер
30
Освіта

Школа № 10 є центром мікрорайону в якому майже повністю відсутні можливості для занять фізкультурою та спортом. Облаштування багатофункціонального спортивного майданчика з штучним покриттям на території школи створить комфортне місце для занять фізкультурою учнів та активного відпочинку жителів міста у післяурочний час.

Автор проєкту
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Видумка, 26, Рівне

Опис

Опис проєкту

Мета проекту: Забезпечити умови для занять фізичною культурою і спортом, проведення вуличних ігор та активного здорового відпочинку для учнів ЗОШ №10 та жителів мікрорайону.
Проблема: Учні ЗОШ №10 не мають можливості займатись спортом на сучасному полі оскільки територія спортивного майданчика обладнана застарілим, зношеним спортивним інвентарем (2 турніки та 2 драбини.) Наявний майданчик немає покриття, розмітки, ворота є застарілими. Наявний інвентар не цікавий дітям, не відповідає потребам учнів з обмеженими можливостями. В школі щорічно навчається більше 570 учнів, на прилеглих територіях проживає близько 6000 жителів м.Рівне.
Учні ЗОШ №10 не мають доступного для учнів інших шкіл вуличного спортивного інвентаря, відповідно, не можуть повною мірою реалізувати свій потенціал в спорті. Жителі прилеглого мікрорайону не мають у найближчому доступі можливості для щоденних занять фізкультурою та безкоштовного проведення активного дозвілля (для жителів мікрорайону обмеженого вулицями Київська, Грушевського, Уласа Самчука, Островського доступні лише 2 міні спортивних майданчики покритих асфальтом, що є травмонебезпечним, немає доступних силових тренажерів.
Наявність сучасного міні футбольно-баскетбольно-волейбольного поля, розміром 30м*15м, зі штучним покриттям задовольнить потреби учнів ЗОШ №10 та жителів мікрорайону в руховій активності, сприятиме збільшенню чисельності людей, які регулярно займаються різними видами спорту, що сприятиме формуванню здорового способу життя. Проект сприятиме розбудові доступного середовища та інтеграції в суспільство людей з особливими потребами.
Реалізація даного проекту відповідає: пріоритетному напрямку 15. «Формування здорового способу життя, сприяння соціальному становленню і розвитку дітей та молоді» програми економічного та соціального розвитку Рівненської області на 2021 рік. та пріоритету «Збереження фізичного здоров’я громадян» програми соціально-економічного розвитку м. Рівного на 2020-2022 роки.

Місце реалізації завдання (адреса, назва житлового масиву/мікрорайону, установи/закладу, кадастровий номер земельної ділянки, якщо відомо, тощо):
вулиця Видумка, 26, Рівне, Рівненська область, 33017
кадастровий номер ділянки 5610100000:01:028:0299

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

1. Учні ЗОШ №10. Щорічно в школі навчається понад 570 учнів, які отримають безпосередні вигоди від реалізації проекту: підвищиться ефективність уроків фізичної культури, покращиться загальний фізичний стан учнів.
2. Жителі прилеглого мікрорайону (близько 6000 осіб). Жителі отримають можливість занять фізкультурою за місцем проживання, що сприятиме поширенню здорового способу життя.
3. Люди з особливими потребами. Люди з обмеженою руховою активністю отримають можливість для занять спортом та покращення стану здоров’я, проект сприятиме розбудові інклюзивного суспільства.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Очікувані результати:
1) Збільшиться кількість сучасних спортивних споруд у м. Рівне;
2) Буде створено інклюзивний спортивний майданчик
3) Підвищиться ефективність занять фізичною культурою та рівень навчальних досягнень з фізичної культури в ЗОШ №10 м. Рівне
4) Збільшиться кількість громадян, залучених до занять фізичною культурою та масовим спортом
5) Скоротиться кількість захворювань учнів та залучених жителів внаслідок підвищення ефективності регулярних занять фізичною культурою;
6) Буде забезпечено рівний доступ людей з особливими потребами до спортивного обладнання і занять фізкультурою.

Співавтор проєкту

.

Фотографії

Експертна оцінка