Оснащення пандусами пішохідних доріжок, тротуарів, переходів та вулиць міста. Брав участь

Доданий
22.05.2021
Номер
27
Дорожнє господарство

В нас дуже охайне місто. ми дбаємо про комфорт, безпеку та красу. І це вирізняє Рівне з-поміж інших міст. Однак є в нас одна незручність. Вона стосується тих, хто рухається на колясці, або з коляскою, або велосипедиком з маленькими колесами, або возиком, і т.п. Це пандуси. Їх настільки мало, що мамочкам з колясками приходиться не їхати, а стрибати по тротуарах чи, переходячи дорогу.

Автор проєкту
Вадим
Вадим Гоголь
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проєкту

Взагалі-то це мав би бути "великий" проєкт, тому що місто в нас велике, і гуляти з коляскою є де. Але не всюди можна проїхати. Точніше, дуже мало таких мість, де можна безперешкодно їхати. Навіть переходячи дорогу, мамочкам чи інвалідам, часто потірібно стрибати. Також є водостоки, які підприємці зробили просто канавками і не закриили решіткою. В такі заглиблення застрягає маленьке переднє колесо возика, і може навіть зломатись.
Мета проєкту: максимально, на скільки це дозволить бюджет, оснастиити вулиці пандусами при переході проїжджої частини, русі по тротуару, в парках, виїздах з подвір"я та ін. Це можна зробити як резиновими пандусами, що на фото в додатку (ціна одного 450 грн), так і викласти з плиток, які вже лежать на тротуарі. Для кожної ділянки індивідуально розгладати метод, підраховувати витрати, щоб максимально якісно і найменш затратно виконувати роботи. Аби охопити якомога більше вулиць міста.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

До проєкту можна долучити підприємців: встановиши певний стандарт, зобов"язати оснастити територію біля будівлі, що у його власності, пандусами для комфортного руху колясок.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Виконавцями проєкту може бути як приватна фірма, так і ШЕУ наша місцева. Важливо, щоб це було якісно, а не до першого дощу. Розпочати можна з центру. Там багато ділянок, які можуть оснастити підприємці. Гооловне, шоб це було більш-менш в одному стилі, а не хто як може, так і наліпив. А взагалі-то було би добре взяти за приклад досвід європейських країн...

Співавтор проєкту

Гоголь Ольга Миколаївна

Фотографії

Експертна оцінка