Облаштування поля для міні-футболу на території ЗОШ №20 Брав участь

Доданий
19.05.2021
Номер
18
Освіта

Проєкт передбачає відновлення поля для міні-футболу на території Рівненської ЗОШ №20 (предебачається заміна покриття, заміна воріт, та нанесення відповідної розмітки). Для виконання робіт будуть використовуватись екологічно чисті та зносостійкі матеріали. Поле для міні-футболу використовуватиметься під час уроків фізичної культури учнями ЗОШ 20 та в післяурочний час - жителями мікрорайону.

Автор проєкту
Ганна
Ганна Котенко
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Олени Теліги, 27, Рівне

Опис

Опис проєкту

Мета проєкту:
Забезпечити умови для занять легкою атлетикою та спортивними іграми для учнів ЗОШ 20 та жителів мікрорайону, з урахуванням потреб людей з особливими потребами
Проблема:
У ЗОШ №20 щорічно навчається більше 400 учнів, на прилеглих територіях проживає близко 7 000 жителів м. Рівне.
Однак, спортивна інфраструктура школи потребує розбудови та вдосконалення

В школі є поле для міні-футболу, проте воно також не має покриття, розмітки, ворота є застарілими. Відсутність розмітки, чіткого розмежування гральної зони призводить до суперечливих ситуацій під час занять з футболу. Неналежний стан спортивної інфраструктури школи не дозволяє спортивним майданчикам повністю використати свій потенціал і стати місцем дозвілля для жителів мікрорайону.
Завдяки реалізації проекту громадського бюджету у 2019 році на території школи з’явився майданчик з силовими тренажерами, який активно відвідують жителі мікрорайону. Всього в мікрорайоні є два невеликі футбольно-баскетбольні майданчики, чого недостатньо для такої кількості населення.
Прилеглий мікрорайон не багатий спортивною інфраструктурою, нові будинки, побудовані на вул. Павлюченко та вул. О.Теліги, мають мінімальні прилеглі території та не мають зон для активного дозвілля, тому територія ЗОШ №20 може стати місцем безпечного дозвілля та активності дітей та молоді. Поряд зі школою знаходиться дитячий садочок, тому територія школи використовується мешканцями для прогулянок з дітьми після відвідування садочка. Облаштоване поле для міні-футболу у після урочний час зможе використовуватись вихованцями садочку для прогулянок, для навчання їзди на велосипеді, скейті, самокаті. Особи з особливими руховими потребами з найближчих будинків зможуть використовувати оновлену інфраструктуру для реабілітаційних занять
Проект дозволить забезпечити задоволення потреб учнів ЗОШ №20 та жителів мікрорайону в руховій активності, сприятиме збільшенню чисельності людей, які регулярно займаються різними видами фізкультури, що сприятиме формуванню здорового способу життя. Проект враховує потреби людей з особливими потребами.
Реалізація даного проекту відповідає стратегічним пріоритетам Програми
соціально-економічного розвитку міста Рівного на 2020—2022 роки

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Основні бенефеціари проекту:
1. Учні ЗОШ №20. Щорічно в школі навчається понад 400 учнів, які отримають безпосередні вигоди від реалізації проекту: підвищиться ефективність уроків фізичної культури, покращиться загальний фізичний стан учнів.
2. Жителі прилеглого мікрорайону (близько 7000 осіб). Жителі отримають можливість занять фізкультурою за місцем проживання, що сприятиме поширенню здорового способу життя.
Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Очікувані результати:
1) Збільшиться кількість сучасних спортивних споруд у м.Рівне;
2) Буде створено поле для міні-футболу з використанням екологічно-чистих матеріалів.
3) Підвищиться ефективність занять легкою атлетикою та футболом та рівень навчальних досягнень з фізичної культури в ЗОШ №20 м.Рівне
4) Збільшиться кількість громадян, залучених до занять фізичною культурою та масовим спортом
5) Скоротиться кількість захворювань учнів та залучених жителів внаслідок підвищення ефективності регулярних занять фізичною культурою на свіжому повітрі;
6) Буде забезпечено рівний доступ людей з особливими потребами до занять фізкультурою.

Співавтор проєкту

Бабчанік Юрій Вікторович

Фотографії

Експертна оцінка