Фестиваль Рівне стріт-арт фест Брав участь

Доданий
18.05.2021
Номер
14
Культура

Під час фестивалю митці малюють мурали та створюють
вуличне мистецтво у м. Рівне. Фестиваль пропонує можливість
спостерігати за створенням масштабних творів мистецтва та
дозволяє громадськості взаємодіяти з художниками в ході
спілкування.

Автор проєкту
Бюджет
716 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проєкту

Вуличне мистецтво, як правило, створюється і демонструється поза межами традиційних мистецьких установ, таких як галереї та музеї.
У різних куточках земної кулі міські будівлі та квартали стають гігантськими кольоровими полотнами для художників і ця творчість, у свою чергу, спричинила появу фестивалів. Адже одна справа пасивно споживати вуличне мистецтво під час прогулянки вулицями міста чи пішохідної екскурсії, але зовсім інша річ - пережити це на
фестивалі вуличного мистецтва. Спостереження за процесом створення муралів - це освіта щодо техніки, імпровізації, що зробило міське мистецтво таким глобальним явищем.
Фестивальний Рівне стріт-арт фест включатиме ретельно підібрану серію інтерактивних заходів, цікавих для всіх поколінь відвідувачів. Він включатиме: спілкування з митцями, спостереження за процесом створення муралів, виступи сучасних мистецьких колективів
Можна з впевненістю сказати, що Рівне стріт-арт змінить місто на краще, залучаючи громаду та перетворюючи його на сучасну галерею просто неба.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Мешканці міста, студенти (котрі приїздять на навчання з інших міст), туристи. Проєкт сприятиме зміцненню туристичної привабливості міста.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Буде створено три мурали, які оберуть мешканці Рівного серед представлених варіантів. Вони будуть доступними для перегляду не лише мешканцям, а й гостям міста. Тож кілька тисяч громадян країни зможуть долучитись до заходів фестивалю , в тому числі і онлайн. Завдяки проєкту відбудеться популяризація вуличного мистецтва серед митців Рівненщини, підвищиться інтерес мешканців до свого міста.

Співавтор проєкту

Ярощук Назар Ігорович

Експертна оцінка