Курс для школярів "Rivne finance city" Відхилений

Доданий
18.05.2021
Номер
13
Освіта

Фінансова освіта для дітей починається змалечку. Даний проєкт
презентує нові можливості для того, щоб навчити школярів
розумінню походження грошей та кредитних карток, функції
банківських рахунків, уявлення про податки.

Автор проєкту
Бюджет
215 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проєкту

Рівень фінансової грамотності в Україні один із найнижчих серед країн Європи. Із 21 балу було лише 11,6. Такий рівень у 2016 році мала Польща, проте в 2020 р. сусідня країна з показником 13,1 вийшла в топ-10 країн за рівнем фінансової обізнаності. Тож необхідно працювати над суспільством фінансово освічених українців.
Незалежно від віку школяра, одним з найважливіших уроків, який можна прищепити є те, що гроші - це обмежений ресурс. Коли у майбутньому сьогоднішнім школярам доведеться заробляти - вони будуть користуватися ними обережніше.
Цей проєкт допоможе школярам як навчитися поводитися зі своїми грошима, так і створити звички до витрат протягом усього життя та заощаджень, які вони зможуть використовувати в майбутньому. Саме в шкільні роки можна почати будувати фундамент для здорового прийняття фінансових рішень.
В рамках проекту передбачені навчальні заняття, майстер-класи та екскурсії до установ та підприємств, які допоможуть більш комплексно ознайомити школярів з фінансами.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Проєкт розрахований на школярів і школярок 5-9 класів і буде безкоштовним для учасників та учасниць. Учасниками офлайн занять стануть орієнтовно 150 осіб. Також у вільному доступі будуть навчальні відео, якими можуть скористатись всі охочі.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Кількісними та якісними показниками будуть проведені заходи, створені навчальні матеріали (посібники, відео та ін.)

Співавтор проєкту

Ярощук Назар Ігорович

Експертна оцінка