Міфи домедичної допомоги Брав участь

Доданий
29.05.2021
Номер
111
Охорона здоров'я

Розвінчувати міфи домедичної допомоги і відточувати навички серцево-легеневої реанімації педагогів і школярів шляхом поширення серед всіх шкіл громади Рівного наліпок з QR-кодами з посиланням на 10 коротких відео "Міфи домедичної допомоги". А також забезпечити всі 38 шкіл тренувальними автоматичними дефібриляторами і одноразовими розхідниками для проведення СЛР.

Автор проєкту
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проєкту

Основна мета проєкту - Підвищити обізнаність в домедичній допомозі як освітян так і школярів, розвінчати міфи з домедичної допомоги, що уставлені в нашому суспільстві, підвищити практичні навички в проведенні серцево-легеневої реанімації з використанням АЗД ; Проблема, на вирішення якої він спрямований - це проблема існування міфів домедичної допомоги що культивуються в нашому суспільстві. І ці міфи можна побачити в різних фільмах, передачах, що поширюються в Україні. Тому поширювати короткі навчальні відео( в зручному вигляді QR - кодів з посиланням на відео, які б були розміщені в публічних місцях), в яких розвінчуються міфи дуже важливо, і починати треба зі школи. Також ці відео можуть бути використані для дистанційного навчання, Самі відео відзняті громадською організацією і будуть передані на безоплатній основі для шкіл.
Також важливе практичне відпрацювання навичок серцево-легеневої реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора. Запропоновані рішення - розробка і друк QR - кодів з посиланнями на навчальні відео і розміщення їх в усіх школах громади Рівного, проведення он-лайн навчання вчителів по запровадженню навчання по темі "Міфи домедичної допомоги", що можна використати для дистанційного навчання, забезпечення всіх шкіл громади Рівного тренувальними АЗД, щоб опанували навичками користування АЗД. Минулого року ще 3 нових АЗД було закуплено за кошти Громадського бюджету і розміщено в загальнодоступних місцях Рівного. І надалі буде збільшуватись кількість АЗД в вільному доступі, тому збільшення кількості людей, що мають навички володіння АЗД дуже необхідно. І це буде збільшувати безпеку нашого суспільства. І отримання таких знань буде відбуватися з етапу школи, яка і покликана впроваджувати сучасні знання і навички.
Цей проект відповідає стратегічній цілі розвитку громади Рівного, а саме створення безпечного середовища, зменшення травматизму.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Бенефіціарами проекту є всі школярі ( середньої і старшої ланки) всіх 38 шкіл громади Рівного, що зможуть опанувати навички використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора а також зможуть навіть при дистанційному навчанні опановувати як правильно надавати домедичну допомогу, а які є міфи. Також педагоги всіх шкіл громади Рівного( пперш за все викладачі Основ здоров'я) зможуть через організоване он-лайн навчання розвінчати існуючі міфи домедичної допомоги. А розміщені в доступних місцях QR - коди з посиланням на існуючі міфи, допоможуть всім учасникам освітнього процесу, що перебувають в школах, ознайомитись з ними і отримати правильні знання з порятунку

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

В результаті проекту підвищиться обізнаність школярів і педагогів всіх шкіл міста Рівне в домедичній допомозі, вони зможуть розвінчати основні міфи, що існують в суспільстві в цьому напрямку. Ці відеороботи викладачі зможуть використовувати на своїх уроках, проводячи дистанційне навчання. А також за рахунок придбання тренувальних автоматичних дефібриляторів школярі середньої і старшої ланки опанують навички користуванням АЗД. Бо ж кількість АЗД в вільному доступі зростає, і навіть в Рівному в цьому році за кошти ГБ було закуплено 3 нових АЗД. Для отримання ефекту від їх закупівлі треба щоб більше і більше людей були обізнані як ним користуватись.

Співавтор проєкту

немає

Фотографії

Експертна оцінка