Комплексна споруда-художня панорама "Битва під Оршею", музей, картинна галерея Відхилений

Доданий
29.05.2020
Номер
86
Культура

Проект художньої панорами "Битва під Оршею" і його реалізація - спорудження будівлі доцільно розмістити по вулиці Князя Острозького на території Палацу дітей та молоді. Це б сприяло патріотичному вихованню молоді.
На даний час в Україні не існує панорам і діарам. Місто Рівне стало б першим містом в Україні де буде знаходитись такий культурологічний центр, музей в склад якого буде входити галерея

Автор проєкту
Микола
Микола Кундель
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Князя Володимира, 10, Рівне

Опис

Опис проєкту

Даний проект художньої панорами "Битва під Оршею" і його реалізація - спорудження будівлі доцільно розмістити по вулиці Князя Острозького на території Палацу дітей та молоді. Це б сприяло патріотичному вихованню молоді.
На даний час в Україні не існує панорам і діарам. Місто Рівне стало б першим містом в Україні де буде знаходитись такий культурологічний центр музей в склад якого можна долучити картинну галерею.
Історична пам'ятка
Битва під Оршею - одна з численних перемог Костянтина Острозького як полководця і водночас одна з небагатьох звитяг української зброї.
Битва відбулася 8 вересня 1514р. у ході війни між польсько-литовською державою та Московським царством, військо якого перейшло кордони Великого князівства Литовського і захопило низку важливих фортець. Польсько-литовська армія під проводом Великого гетьмана Литовського князя Костянтина Острозького вирушила назустріч ворогу. 35-тисячне військо складалося з важкої і легкої кінноти, піхотинців, артилерії, а також вправних саперів, які мали навести плавучі мости через Дніпро. Московське військо, очолене царським конюшим Іваном Челядніним, чисельно перевищувало польсько-литовську армію майже вдвічі, але складалося лише з кінноти.
Саме військова спеціалізація підрозділів, наявність артилерії і талант Костянтина Острозького як полководця дали змогу польсько-литовському війську розгромити московську армію.
Люди мають знати історію! А для того мають відвідувати культурні центри нашаго міста.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Жителі та гості міста міста Рівне - діти, підлітки, молодь міста, туристи, які відвідують наше місто та Рівненську область.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

На мою думку проект має бути реалізованим. Ми маємо зробити наше місто крашим і більш впізнаваним, не тільки для жителів міста а і для туристів.

Співавтор проєкту

Паламарчук Оксана Миколаївна

Фотографії

Експертна оцінка