Створення відкритого, багатофункціонального діджитал-лідер хабу у Палаці дітей та молоді Брав участь

Доданий
29.05.2020
Номер
65
Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології

Переобладнання приміщення кабінету 209 Рівненського Палацу дітей та молоді у сучасну, багатофункціональну, інтерактивну відкриту зону вкрай необхідне для здійснення освітньої, дозвіллєвої, проєктної діяльності, спрямованої на розвиток особистості учнів, студентів та їх батьків, формування гнучких навичок і підготовку до активної діяльності на користь міста. Вільний доступ у приміщення гарантовано.

Автор проєкту
Марія
Марія Наумчук
Бюджет
999 452 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Князя Володимира, 10, Рівне

Опис

Опис проєкту

Команда педагогів ПДМ має 20-річний потужний позитивний досвід навчання комп’ютерним інформаційним технологіям, формування в учнівської, студентської та робітничої молоді гнучких навичок, соціальної активності, громадянських компетенцій; багаторічний досвід виховання лідерських якостей та організаторських здібностей через надання теоретичних знань, реалізацію соціальних проєктів, співпрацю з батьківською громадою, соціальними партнерами, громадськими організаціями.
Втім серйозною перешкодою для сучасного високотехнологічного навчання є застаріла матеріально-технічна база ПДМ. Капітальний ремонт приміщення, в якому навчають інформаційним технологіям та виховують молодих лідерів, не проводився 35 років - з моменту здачі будівлі в експлуатацію. Відповідно, приміщення не відповідає сучасним вимогам з організації освітнього процесу, потребує капітального ремонту із застосуванням енергозберігаючих технологій, сучасного дизайну, оновлення технічного наповнення.
У зв’язку із необхідністю розміщення більшої кількості учнів, на даний час приміщення розділене перегородкою на два менших, внаслідок чого одне з них зовсім не має доступу до денного світла, позбавлене автономного провітрювання та звукоізоляції, необхідної для ефективного одночасного проведення занять в різних групах підрозділів ПДМ.
Палац дітей та молоді співпрацює з усіма віковими та соціальними категоріями мешканців міста, регіону, країни, куди входять і люди з особливими потребами, тому облаштування сучасного, багатофункціонального, інтерактивного простору однозначно підвищить позитивний імідж нашого міста.
Освітня та соціально-практична діяльність ПДМ визнана у країні та за кордоном, добре відома в місті і не потребує додаткового опису. Колектив співпрацює з багатьма урядовими та неурядовими організаціями, реалізує соціальні проєкти регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів.
Відремонтоване та переобладнане приміщення дасть можливість на якісно вищому рівні проводити освітню та соціально-проєктну діяльність ІТ- школи та відділу молодіжної політики та значно збільшити кількість взаємодій з представниками муніципальної громади, а також українськими і міжнародними партнерами.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Учні і вихованці ІТ-школи та відділу молодіжної політики; мешканці міста всіх вікових категорій та соціальних груп; люди з особливими потребами; громадські організації.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Відкритий оновлений простір буде використовуватись:
- для здійснення освітнього процесу;
- для неформального спілкування, навчання та творчості, проведення конференцій, семінарів, лекцій, громадських заходів;
- як відкрита для всіх зацікавлених комунікативна платформа для набуття якісних знань та практичних навичок у галузі комп’ютерних інформаційних технологій та молодіжного лідерства;
- для інших форм роботи, що не суперечать чинному законодавству і сприяють розвитку учнівського самоврядування, молодіжного лідерства та залучення мешканців міста до активного соціального життя.
В результаті ми отримаємо прошарок соціально активних, освічених мешканців міста, громадян країни, які матимуть сучасний практичний досвід і усвідомлену громадянську позицію та братимуть активну участь у розбудові оновленого суспільства.

Співавтор проєкту

Літковець Наталія Вікторівна

Фотографії

Експертна оцінка