Створення еко-спортивного майданчику «Active-простір». Відхилений

Доданий
19.05.2020
Номер
5
Спорт

Про сучасний, якісний, багатофункціональний спортивний майданчик учні ліцею, працівники та жителі мікрорайону вулиць Млинівська, Біла мріяли давно, багато чого робили в напрямку розвитку спорту в нашому ліцеї, про це свідчать призові місця, які постійно займають наші учні та керівники фізвихованння в міських, всеукраїнських конкурсах.
Тому є доречним створення такого міні- спортивного поля.

Автор проєкту
Діна
Діна Присяжна
Бюджет
900 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Млинівська, 2, Рівне

Опис

Опис проєкту

У формуванні особистості громадянина України, його особистісних якостей: інтелектуальних, моральних, культурних, важливу роль відіграє організація дозвілля.
Основною метою проекту є турбота за підростаюче покоління, саме їхнє здоров'я урізноманітнення їхнього дозвілля, боротьба із залежністю від Інтернету. Іншими словами,учням ліцею та мешканцям мікрорайону району Млинівської- Білої ніде займатися фізкультурою. Адже спортивний майданчик на території ліцею знаходиться в дуже жалюгідному стані: іржаві драбинки, зламані стійки для баскетболу, погнуті або поламані турніки та інші спортивні спорядження.
Відмінним виходом з цього положення будуть - вуличні тренажери та міні – футбольне поле зі штучним покриттям. Дане обладнання призначене безпосередньо для вулиці. Має високі показники зносостійкості і тривалий термін експлуатації.
Проект спортивного майданчика передбачає встановлення вуличних тренажерів: Станция Multifitness Gym InterAtletika MF 5.3,
Тренажер для м'язів стегна InterAtletika SE142,
Лижник InterAtletika SE141-Т,
Гребний тренажер InterAtletika SE135,
Орбитрек InterAtletika SE116,
Повітряний ходок InterAtletika SE115-T,
Жим сидячи від грудей - Тяга зверху.
Покриття майданчику передбачається гранд-відсівом.
Фізична культура та спорт є ефективним та найбільш економічним засобом профілактики захворюваності, зміцнення генофонду нації та розв’язання різних соціальних проблем. В той же час фізична культура і спорт є складовою частиною виховного процесу підростаючого покоління. Фізичні вправи відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я людини, підвищення фізичних і функціональних можливостей її організму, забезпеченні повноцінного дозвілля, збереженні тривалості активного життя населення.
Про сучасний, якісний, багатофункціональний спортивний майданчик учні ліцею, працівники та жителі мікрорайону вулиць Млинівська, Біла мріяли давно, багато чого робили в напрямку розвитку спорту в нашому ліцеї, про це свідчать призові місця, які постійно займають наші учні та керівники фізвихованння в міських, всеукраїнських конкурсах.
Зважаючи на важливу роль щодо розвитку фізичної культури і спорту, у нашому ліцеї проводиться певна робота, спрямована на покращення умов розвитку масової фізичної культури і спорту, збереження всіх складових її діяльності. Проте рівень розвитку фізичного виховання, фізичної культури і спорту далеко не відповідає вимогам сьогодення і не може задовольнити потреб учнів, працівників та жителів мікрорайону. Практично відсутня система пропаганди масового спорту як невід’ємної і головної складової здорового способу життя. Відсутня чітко скоординована програма взаємодії органу місцевого самоврядування та навчального закладу. Дуже малий відсоток населення нашого району міста залучено до занять фізичними вправами та розвитку свого спортивно-культурного рівня. Похідним таких соціальних недоліків є те, що катастрофічно не задовольняється природно-біологічна потреба дітей, учнівської молоді у рухливій активності, що негативно позначається на їх здоров’ї. щороку збільшується кількість учнів, віднесених за станом здоров’я до спеціальних медичних груп.
Слабким є нинішній стан матеріально-технічної бази для розвитку фізичної культури і спорту. Причиною є те, що на протязі багатьох років на будівництво та утримання спортивних споруд в бюджетах різних рівнів видатки взагалі не передбачалися. Ситуація із фінансуванням останніми роками спортивних заходів дещо покращила ситуацію, але не вплинула на розвиток спортивної інфраструктури вул. Млинівська, Біла. Щодо кадрового забезпечення в питаннях фізкультури і спорту ситуація сприятлива – є професійні викладачі фізвиховання, керівники гуртків фізичного спрямування: бастетбол, волейбол, міні-футбол, настільний теніс, завдяки їх роботі ліцей має постійно призові місця в даних видах спорту. Проблема, що є сьогодні актуальною, це недостатність фінансових ресурсів ліцею. Тому існує потреба пошуку інших джерел фінансування, залучення грантових коштів з Державного фонду регіонального розвитку. Цей проект в ліцеї дасть поштовх для активізації, залучення до занять фізкультурою і спортом не тільки молоді ліцею, а й усім бажаючим жителям нашого району міста.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

У даному житловому масиві немає жодних спортивних об’єктів, стадіону та облаштованих дитячих майданчиків. Молоді мікрорайону немає де розвиватися фізично та з користю проводити вільний час.
Спорудження майданчика дасть можливість дітям різносторонньо розвиватись, займатись улюбленими видами спорту, вести здоровий спосіб життя, познайомитися з однолітками мікрорайону, покращити фізичний розвиток. Використовувати можливості спортивного майданчика матимуть учні ліцею та мешканці мікрорайону. Також облаштувати еко-зону для відпочинку з насадженням декоративних дерев , кущів та квітів, встановлення лавочок – скульптур та «дерево- зарядки». В зв'язку з тим, що еко-спортивний майданчик знаходиться під відкритим небом та у вільному доступі він буде комфортним для людей з обмеженими можливостями нашого мікрорайону, адже багато хто з них потребують уваги та підтримки, тим паче параолімпійці показують блискавичні результати на змаганнях .Прагнемо забезпечити взаємодію між людьми різних поколінь. Ми за здорову націю.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Після завершення будівництва спортивного майданчика планується його використання згідно графіка. Перевага буде надаватись в першу чергу дітям нашого мікрорайону, учнівській та студентській молоді, а також людям з особливими потребами. На майданчику можливо буде проводити тренування та змагання.
В разі реалізації проекту значно зросте комфортність проживання у нашому мікрорайоні. Це дасть нашим мешканцям, в першу чергу дітям, додатковий стимул до здорового способу життя. Діти, школярі, студенти, спортивна молодь, мешканці з особливими потребами отримають змогу повноцінно займатися спортом

Співавтор проєкту

Маркушин Олексій Геннадійович

Фотографії

Експертна оцінка