Сучасне відділення здорової дитини в КНП ЦПМСД «Ювілейний»–запорука здоров’я підростаючого покоління Реалізований

Доданий
08.05.2020
Номер
3
Охорона здоров'я

КНП ЦПМСД «Ювілейний» РМР надає медичну допомогу більше 80 тисяч м. Рівне, більше 20 тисяч з яких-це діти, Профілактичні огляди та проведення профщеплень є життєво необхідними та одним з найважливіших завдань педіатра та сімейного лікаря.Вкрай необхідний ремонт та осучаснення відділення дадуть змогу якісно надавати медичну допомогу дитячому населенню та ефективно здійснювати профілактичну роботу.

Автор проєкту
Вікторія
Вікторія Покоєвчук
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Макарова, 3, Рівне

Опис

Опис проєкту

Метою проєкту є забезпечення якісного надання медичної допомоги дітям та створення комфортних умов для перебування наших маленьких пацієнтів завдяки проведенню ремонтних робіт у відділенні, оновленню інтер’єрів робочих площ (столи, шафи, сповивальні столики, кушетка, медичне обладнання тощо), відкриттю кімнати матері та дитини, облаштуванню санвузла та зони очікування.
В КНП ЦПМСД «Ювілейний» РМР працюють лікарі та медичні сестри, які є професіоналами своєї справи, про що говорить факт, що майже всі лікарі-педіатри задекларували оптимальну кількість пацієнтів – 900 і більше. За 33 роки діяльності закладу у відділенні здорової дитини, через обмежене фінансування, не було можливості відкрити кімнату матері та дитини, яка є необхідною для комфортного годування та переодягання малюків, відпочинку та психологічного розвантаження мам з маленькими дітьми. Медичні меблі та вироби медичного призначення були придбані ще на момент відкриття закладу та майже не оновлювалися. На сьогодні, у кабінеті профілактичного прийому дітей та кабінеті щеплень через застарілі меблі та медичне обладнання, які не відповідають сучасним стандартам медичного закладу, немає можливості створити комфортні умови для пацієнтів та надавати медичну допомогу дітям відповідно до сучасних стандартів. Зони очікування є застарілими за зовнішнім виглядом, а санвузол у відділенні потребує оновлення.
Для досягнення мети проєкту плануються наступні заходи: виготовлення проєктно-кошторисної документації та проведення експертизи, виконання комплексу ремонтних робіт за загальною площею 245,3 м², облаштування кімнати матері та дитини, придбання сучасних меблів та медичного обладнання. До комплексу ремонтних робіт входять: заміна дверей, заміна покриття підлоги, облаштування кабінету щеплень сучасним медичним обладнанням, внутрішнє опорядження приміщень, заміна сантехніки.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Більше 20 тисяч прикріпленого територіально дитячого населення м. Рівне, які заключили декларації з лікарями-педіатрами та сімейними лікарями нашого закладу, їх батьки, а це - більше 40 тисяч дорослого населення, а також медичний персонал амбулаторій №3, 4.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Після втілення проєкту відділення здорової дитини буде забезпечене якісними та сучасними меблями в кабінеті прийому пацієнтів, кімнаті матері та дитини та кабінеті щеплень, що значно підвищить рівень якості надання медичної допомоги дитячому населенню та покращить комфортні умови перебування дітей та їх батьків в закладі. Сучасне та комфортне відділення дасть змогу кожній дитині отримати медичну допомогу з приємними емоціями, забере страх відвідування лікарів у дітей, сприятиме росту довіри пацієнтів до нашого закладу та дасть можливість стати територією здоров’я для підростаючого покоління та їх батьків.

Співавтор проєкту

Дука Валентина Іванівна, Лецкалюк В'ячеслав Васильович

Фотографії

Експертна оцінка

Фотографії реалізованого проєкту