Додаткове освітлення важливих відпочинкових зон м.Рівне (Лебединка, алея Чайки, парк Шевченка..) Брав участь

Доданий
29.05.2020
Номер
105
Комунальне господарство

Цим проектом пропонується посилити освітлення важливих для міста паркових зон. Але зробити це не звичним чином (встановленням стандартного освітлення на стовпах на висоті 6м), а підсвіткою крон та стовбурів дерев, кущів лампами на вже встановлених стовпах, або із землі.

Це відносно дешевий спосіб, який значно поліпшить враження від прогулянок містом, та буде цікавою атракцією у різні пори року.

Автор проєкту
Марія
Марія Мельницька
Бюджет
249 800 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Миру проспект, 7, Рівне

Опис

Опис проєкту

Наше місто є доволі гарним, особливо своєю зеленню. Цього року це досить помітно - підстрижені дерева, висаджені нові. Також у місті є доволі багато зелених зон - парків, скверів.

Але з настанням вечора уся ця краса пропадає в темноті. Ламп, що знаходяться на стовпах не вистачає для повноцінного освітлення територій, і направлені вони на прохідні зони. Такі місця, як парк Шевченка, Лебединка, навіть алея Чайки у самому центрі міста відчутно зміняться, якщо втілити цей проект.

До речі, зробити це відносно не дорого. Тому що не потрібно підсвічувати кожне дерево чи кущ, достатньо на великій території (наприклад у парку Шевченка) підсвітити декілька дерев, що проглядаються на певному шляху, і це вже дасть відчуття повноцінної підсвітки ландшафту. Тож, потрібно обрати основні доріжки, що проходять через весь парк (або основні видові точки) та освітити 5-10 дерев вздовж усього такого шляху.

У центрі міста - на алеї Чайки, можна розмістити більше - 30-40 точок світла для максимального результату. Та 20-40 точок на Лебединці.

Ліхтарі будуть розміщені на вже встановлених стовпах, і направлені на дерева. Для встановлення деяких ліхтарів буде прокладений кабель в землі, але під'єднуватись можна буде до вже існуючих стовпів, що дає додаткову економію місту.

За попередніми розрахунками, вкладаючись у написаний бюджет, можна розмістити 150 економічних лед прожекторів різної потужності та відтінку світла, та прокласти більше 1 кілометра кабелю.

Обґрунтування бенефіціарів проєкту

Усі мешканці міста та його гості.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проєкту

Вигляд міста ввечері буде приємно вражати своєю красою, а також тим, що ця краса тепер доступна не тільки на дорогих відпочинкових курортах, а і просто на вулиці нашого міста.

Співавтор проєкту

Волощук Ігор Степанович

Фотографії

Експертна оцінка