Традиційний проект «ПАРАД ДИТЯЧИХ ВІЗОЧКІВ – МАЙСТРУЄМО РАЗОМ» Брав участь

Доданий
31.05.2019
Номер
81
Культура

Проведення у місті традиційних заходів, покликаних на активізацію ролі батьків у вихованні дітей. Проведення проектів «Парад Дитячих Візочків» та майстер-класу «Майструємо разом» в Міжнародний день батька (14 червня) та День Міста Рівне (30 серпня).

Автор проєкту
Руслан
Руслан Алексіюк
Бюджет
75 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Гагаріна, 6, Рівне

Опис

Опис проекту

Основна мета: Останнім часом з’явилась величезна кількість різноманітних студій, центрів та тренінгів – в яких батьків навчають як вірно виховувати та доглядати, адаптувати та соціалізувати дітей. Вже вісім років у Рівному відбувається захід – що об’єднує батьків із дітьми та є улюбленою забавою маленьких рівнян та їх мам і татусів. Стилізований парад дитячих засобів пересування, конкурси «Кращий татусь» та «Супер Мама», мастер-класи «Майструємо разом», все це - «Парад Дитячих Візочків»
Проблема: В нелегкий економічний час роль батька чи матері стала в основному зводитись до матеріального забезпечення сім’ї. Проте наші діти потребують не тільки і не стільки вкладених коштів скільки спілкування з батьками, цікавого дозвілля, що допомогло б об’єднати сім’ї та зблизити!
Причини: Віддавна відомо, що спільна діяльність у реалізації якогось проекту (оснащення коляски), спільні змагання зближують і допомагають відновлювати довіру у соціумі. Якщо ми створимо постійну платформу де батьки будуть діяти спільно для своїх дітей і з ними, ми гарантуємо якісну зміну у розумінні відповідального батьківства та оздоровлення сімейних відносин.
Проект:
Батьки готують цілісний образ сім’ї з обов’язковим використанням коляски, візочка чи іншого засобу пересування, використовують костюми, реквізит, тощо. В призначений час – всі учасники прибувають на парад де відбуваються обов’язкові програмні конкурси: дефіле, фотосесія, «Кращий тато» та «Супер мама».
Проводяться майстер-класи для дітей та батьків із виготовлення кращих листівок ,поробок та візочків до Дня Батька та Дня Міста!
Переможці нагороджуються грамотами та призами.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Активними безпосередніми учасниками проекту зможуть стати молоді сім’ї, родини в яких є діти віком до 3-4 років. Найбільш масовий «Парад Дитячих Візочків» що проводився в Рівному – зібрав 42 команди учасників (понад 100 осіб) та більше 500 глядачів.
Разом з цим – проект широко висвітлювався в ЗМІ (репортажі на телеканалах та сайтах новин, статті у місцевій пресі) – що дозволило охопити значно більшу аудиторію.
Зараз в місті понад 40 000 сімей, що виховують маленьких рівнян і всі вони – потенційні учасники «Параду Дитячих Візочків»

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

• Місто Рівне нарешті отримає постійно-діючий проект для активного батьківства та відповідального ставлення до власних діточок та творчої реалізації родин в художньому мистецтві, моделюванні та ДУМ (декоративно-ужиткове мистецтво).
• Підняття престижу ролі батька в сім’ї та належне відношення до дитини серед молодих сімей, підвищення ролі сімейних цінностей.
• У місті з’явиться ще один цікавий майданчик спілкування молодих батьків, родинне вивчення традиційних українських ремісничих вмінь.

Фотографії

Експертна оцінка