Створення студії звукозапису «Sound space» («Простір звуку») Брав участь

Доданий
29.05.2019
Номер
64
Культура

«Sound space» відкриває нові можливості для молодих виконавців і підтримує творчу молодь. Сфера діяльності: створення перших фонограм та перших відео кліпів для місцевих переможців мистецьких конкурсів, популяризація місцевої музики, пісні, співаної поезії шляхом виготовлення якісних фонограм, відеокліпів та просування їх на інтернет-ресурсах, зокрема, ГО «Простір».

Автор проєкту
Олександр
Олександр Ковальчук
Бюджет
798 494 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Громадська організація «Платформа взаємодій «Простір» - це ініціатива активних рівнян, об’єднання свідомих та небайдужих людей, які не тільки хочуть, а й можуть реалізовувати проекти, ініціювати зміни у Рівному та зробити наше місто кращим. Ми – своєрідна платформа, яка об’єднує різних людей, їхні ідеї та ініціативи. Наше кредо – «Змінюємо Рівне разом!» Найперше наша цільова аудиторія – креативні творчі мешканці Рівного. За трирічну історію членами та правлінням ГО «Простір» багато зроблено для розширення можливостей цієї категорії населення, і цей проект – черговий крок до того, щоб рідне місто було перспективним для творчих рівнян.
НУВГП – визнаний в Україні та за її межами вищий навчальний заклад з потужною матеріально-технічною базою, висококваліфікованим кадровим потенціалом, багатотисячною студентською сім’єю. Студентська рада разом із відділом у справах студентів проводить фестивалі та конкурси: «Студентська весна», «Золота осінь», «Пісня буде поміж нас», «Міс університету», «Шалантух», вечори національних культур.
Рівне – місто великих музичних можливостей. Ми маємо дві музичні школи, музичне училище, Інститут мистецтв в РДГУ, Рівненську обласну філармонію, а також Палац дітей та молоді, Палац та Будинок культури, де теж діють вокальні студії для дітей та дорослих, хорові колективи, інструментальні та вокальні гурти, студії, де навчають сольному співу. Це понад тисяча рівнян, котрі щоденно творять та розвивають своїх таланти. У Рівному також діє обласна асоціація спілки композиторів України, у нашому місті відбуваються вокальні та хорові конкурси, фестивалі, конкурси читців, які відкривають все нові таланти.
Провівши опитування творчих колективів, наша громадська організація з’ясувала, що потужностей трьох наявних у Рівному звукозаписуючих студій. Які працюють у напруженому режимі, не вистачає для задоволення потреб творчих людей. Місцеві молоді люди, котрі тільки починають свій творчий шлях, переможці творчих конкурсів та фестивалів мають перспективу розвитку у разі підтримки Всеукраїнськими чи Міжнародними організаціями, розміщення їх кліпів (треків) у хіт-парадах та на youtube-каналах. Однак через високу завантаженість місцевих студій звукозапису молоді музиканти, співаки, читці обмежені у можливості записувати якісні фонограми, а, відтак, і популяризувати свою творчість, представляти себе і своє місто на фестивалях та конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівня, створювати якісні аудіо та відеозаписи для трансляції їх на місцевих радіо-, телеканалах та в інтернеті.
Основна мета проекту «Створення студії звукозапису «Sound space» – сприяти розвитку культурного потенціалу молодих рівнян, що відповідає стратегічним пріоритетам і цілям розвитку Рівного. Основне завдання проекту - надати творчій молоді доступні послуги із створення аудіо та відео контенту для власного просування та творчого розвитку.
Ми плануємо створити студію звукозапису (орієнтовні розміри: 5.50Х3Х4.20) із 10 мікрофонами для запису вокалу, читання та музичних інструментів. Надійна звукоізоляція, оснащення якісним пультом із можливістю запису індивідуальної доріжки кожного учасника (включно з інструментами) та мікрофонами забезпечать високу якість звукозапису, нададуть можливість звукорежисеру створювати якісні фонограми під час опрацювання звуку. Наявність вікна дасть можливість перевірювати приміщення (у перервах між записами), доступ сонячних променів сприятиме знищенню хвороботворних бактерій у студії, що дуже важливо для людей, схильних до алергічних реакцій. Комфортні умови запису (головні телефони, пюпітр з підсвіткою, мікрофонні стійки, в тому числі, для запису музичних інструментів) дадуть можливість творчим людям почуватися комфортно і зосереджуватися на якості виконання. Дружня атмосфера – затишні меблі у холі студії, можливість обговорити деталі запису сприятимуть створенню позитивного іміджу студії та міста.
Надаючи молодим талановитим виконавцям доступні послуги із запису перших фонограм та кліпів, студія звукозапису «Sound space» сприятиме підвищенню якості життя місцевої творчої молоді, зміцненню їх прихильності до міста, а разом із ними вважатимуть місто приємнішим для розвитку талантів і групи їх підтримки – родини, учні та педагоги навчальних закладів, товариші та викладачі закладів позашкільної освіти, друзі, сусіди… Створюючи місцевий культурний продукт, «Студія звукозапису «Sound space» також дасть можливість для ширшої промоції міста Рівне за його межами. З іншого боку, розповсюджуючи створені аудіо та відеоматеріали через наявні інтернет-ресурси ГО «Платформа взаємодій «Простір» (сайт, Фейсбук-сторінки), та створеної у FB спільноти «Студія звукозапису «Sound space», проект надасть можливість рівнянам ознайомитися із творчістю молодих земляків, таким чином студія сприятиме укріпленню місцевих культурних цінностей і формуватиме навколо себе культурну творчу спільноту, котра бачитиме для себе рідне місто як місце реалізації можливостей. Графік роботи студії:
Пн, Ср,Пт – 10.00-14.00
Вт,Чт – 14.00-18.00

Співавтори проекту:
- Шепель Галина Зіновіївна;
- Лагоднюк Олег Анатолійович.

PS: Проек допущений Координаційним комітетом до голосування з зауваженнями Управління культури і туризму, а саме: За умови розміщення студії звукозапису в комунальному клубному закладі (МПК, МБК, мистецькій школі).

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціарами проекту є:
1. Переможці музичних та співочих конкурсів
2. Студенти музичного училища, РДГУ, НУВГП
3. Учасники художньої самодіяльності закладів культури та позашкільної освіти
4. Музичні гурти, в т.ч. новостворені
5. Сольні виконавці та музиканти
6. Читці
7. Місцеві композитори
Студія буде доступна для людей з обмеженими можливостями, окрім людей з проблемами опорно-рухового апарату, зокрема, тих, котрі пересуваються за допомогою інвалідних візків.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

1. розширення мережі студій звукозапису
2. надання творчій молоді можливості записувати якісні фонограми
3. створення місцевого культурного продукту
4. популяризація місцевого культурного аудіо- та відеопродукту через наявні інтернет-ресурси ГО «Платформа взаємодій «Простір» (сайт, Фейсбук-сторінки)
5. створення FB-спільноти «Студія звукозапису «Sound space», де можна буде ознайомитися із творчими новинками місцевих митців
6. формування молодіжної культурної спільноти
7. поліпшення іміджу Рівного як міста, в якому є можливість для творчої реалізації

Експертна оцінка